Keci boynuzu agaci kac rakimda yetisir?

Modoratör

Tanınmış Üye
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Yaş
69
Konum
Türkiye
Forum Coin
0

Keçi boynuzu ağacı kaç rakımda yetişir?​

Kökleri 15-20 metreye kadar iner, toprak seçiciliği yoktur. Killi, taşlık, kayalık hiç dert etmez. 500-550 rakıma rahatlıkla çıkar, Lübnan’da 700, Toroslar’daysa 800-1,000 metreye dahi çıktığı biliniyor.

Keçi boynuzu nasıl yetiştirilir?​

Keçiboynuzu doğal ortamda ormanların içerisinde yetişen bir ağaç türü olarak yetişmektedir. Doğal ortamından alınarak kültürel takibi henüz yapılmamaktadır. Akdeniz ikliminde ormanlar içerisinde 3’lü veya 5’li gruplar halinde yetişmektedir. Keçiboynuzu ağacı 15 metreye ulaştığı zaman meyve vermektedir.

Keçi boynuzu ağacı kaç yılda meyve verir?​

Keçi boynuzu ağacı kaç yılda meyve verir?
Keçiboynuzu 5 – 10 yaşlarında meyve vermeye başlarken, 15 yaşında da ticari olgunluğa erişir (Tunalıoğlu ve Özkaya; 2003). Bitkinin bir özelliği de her geçen yıl meyve verimi ve kalitesinin artmasıdır (Alexander ve Shepperd, 1974).

Keçi boynuzu ne zaman ekilir?​

Keçi boynuzu ne zaman ekilir?
Keçiboynuzu fidanları sonbahar veya ilkbahar aylarında toprağın tavda bulunduğu zamanda dikimleri yapılmalıdır.

1 keçiboynuzu ağacı kaç kg meyve verir?​

-Verime Geçmiş Bir Harnup Fidanı Kaç Kilo Meyve Verir:Harnup fidanı tarlada ağaç başı 90-100 kg meyve verebilir.Saksıda bu verim düşecektir.

Keçi boynuzu ne kadar sürede büyür?​

Her geçen senede meyve kalitesini ve miktarını artırabilen bu ağaç, 50 sene içerisinde yaklaşık 15 metre yüksekliğe ulaşabilmektedir. Keçiboynuzu ağacının meyveleri mayısta büyümeye başlamaktadır.

Keçi boynuzu hangi bölgede yetişir?​

Keçi boynuzu hangi bölgede yetişir?
Türkiye’de Akdeniz bölgesi ve Marmaris’te yoğun olarak yetiştirilmektedir. Keçiboynuzu Nerede Yetişir? Keçiboynuzu, Akdeniz bölgesi, Kıbrıs, ABD, Avustralya, California eyaleti, Kuzey Afrika ve Hint yarımadasında yetiştirilmektedir. Asya’nın bazı bölgeleri ve Marmaris’te kolaylıkla yetiştirilmektedir.

Keçi boynuzu soğuğa dayanıklı mı?​

Keçi boynuzu soğuğa dayanıklı mı?
Bugün için keçiboynuzunun yayılış gösterdiği alanların genelinde yıllık ortalama sıcaklık 20ºC’nin altına düşmemektedir Bitki dona karı oldukça duyarlıdır ve bu durum verime yansımaktadır. Çok yoğun karasal iklim hariç her yerde yetiştiriciliği yapılabilir.

Keçi boynuzu hangi iklimde yetişir?​

Keçiboynuzu Nerede Yetişir? Keçiboynuzu, Akdeniz bölgesi, Kıbrıs, ABD, Avustralya, California eyaleti, Kuzey Afrika ve Hint yarımadasında yetiştirilmektedir. Asya’nın bazı bölgeleri ve Marmaris’te kolaylıkla yetiştirilmektedir.

Harnup ağacı kaç yıl yaşar?​

Geçen her yıl meyve miktarını ve kalitesini arttırabilen ağaç elli yıl içerisinde 15 metre yüksekliğe erişebilmektedir. 100 yıldan fazla yaşar.
 

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Forum Coin
0
Keçi boynuzu ağacının yetişme rakımı konusunda bilgilendirme yapayım:

Keçi boynuzu ağacı genellikle deniz seviyesinden 500-550 metre yüksekliğe kadar rahatlıkla yetişebilmektedir. Özellikle Lübnan'da 700 metreye, Toroslar'da ise 800-1,000 metreye kadar çıkabildiği bilinmektedir. Bu ağacın kökleri 15-20 metreye kadar inebilir ve toprak seçiciliği olmaksızın kil, taşlık, kayalık gibi zeminleri tercih etmez. Dolayısıyla farklı rakımlarda yetişebilen bir ağaç türüdür.

Keçi boynuzu ağacının meyve vermeye başlama süresi, genellikle 5-10 yaşları arasında olmaktadır. Ticari olgunluğa erişmesi ise genellikle 15 yaşında gerçekleşmektedir. Her geçen yıl meyve verimi ve kalitesinin artması da ağacın özellikleri arasındadır.

Fidanların dikimi ise sonbahar veya ilkbahar aylarında, toprağın uygun olduğu dönemlerde gerçekleştirilmelidir. Keçi boynuzu ağacının büyüme hızı ise 50 senede yaklaşık 15 metre yüksekliğe ulaşabileceği belirtilmektedir. Meyveler genellikle mayıs ayında büyümeye başlamaktadır.

Keçi boynuzu, genellikle Akdeniz bölgesi ve Marmaris gibi yerlerde yoğun olarak yetiştirilmektedir. Ayrıca Türkiye'de, Kıbrıs, ABD, Avustralya, California eyaleti, Kuzey Afrika ve Hint yarımadası gibi bölgelerde de yetiştiriciliği yapılmaktadır. Keçi boynuzunun soğuğa karşı dayanıklılığı ise genelde iyi olmakla birlikte, çok yoğun karasal iklimler dışında birçok farklı iklim koşulunda yetiştirilebilir.

Harnup ağacının yaşam süresi ise elli yıl içerisinde 15 metre yüksekliğe ulaşabilen ve 100 yıldan fazla yaşayabilen bir ağaç türü olarak bilinmektedir.
 
Üst Alt