SoruCevap
Yeni Üye
kek kabartmanın puf noktaları,
kek kabartma yontemleri,
kekin kabarması icin
Kek Nasıl Kabarır Puf Noktaları
imageskeknasilkabarir5afab3f94c8e3
1) Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı
2) Her yumurta icin şeker olcusu genellikle yarım su bardağıdır
3) Yumurta ve şeker cırpılırken icine bir fiske tuz atılması daha fazla kabarmasını sağlar
4) Kar gibi olana kadar en az 78 dakika mixerin en yuksek devriyle cırpılmalıdır
5) Yağını az koyarsanız kalıbınızdan zor cıkarabilirsinizBu riski goze almamak icin yağladığınız kalıba biraz da şeker serpiştirin
6) Eğer tuzlu kek yaptıysanız yağladığınız kalıba bu kez un serpiştirin
7)Kabartma tozunun uzerine bir kac damla limon sıkarsanız kekiniz daha da guzel kabaracaktır
8) Ununuzu kabartma tozu ve vanilya ile elemenizi tavsiye ederimKekun formunu yakalayabilirsiniz
9) Sodalı kekler daha guzel kabarır
10) Yumurta ve şekerinizi cırptıktan sonra eklediğiniz diğer malzemeleri kaşık ya da mixerin en duşuk devrinde karıştırmanız yumurtaların sonmesini engelleyecektir(Yumurta proteini havayı icine hapseder ve cırpma suresince hava girerek kabarmayı temin eder)
11) Ekleyeceğiniz malzemeler ıslak meyve turu ise mısır ununa bulamanızı, kuru meyve ise bir iki dakika haşladıktan sonra iyice kurulayıp ,una bulayıp eklemenizi tavsiye ederimDibine cokmemesi icin
12) Un yerine birazını (bir kac kaşık) nişasta kullanırsanız kum gibi ağızda dağılan kekleriniz olur
13) Keklerinizi onceden bir kac dakika ısıtılmış fırına koyarsanız kabarması daha iyi olacaktırSoğuk fırın kabarmayı engeller
14) Kekinizi kalıbınıza doktukten sonra uzerine bıcakla bir cizik atarsanız catlak kekiniz olur
15) Mermer kek yapacağınız zaman hamurunuzu ikiye bolmeden once iki kaşık eksik unlu yapın Boldukten sonra birine bir kaşık un diğerine bir kaşık kakao ekleyin
16) Tuzlu peynirli kek yaparken icine bolca maydonoz veya dereotu koymanız onun cokmesini ve hamur olmasını engelleyecektir
17) Kek hamurunu hazırlarken aluminyum kaullanmamak gerekir, kararmaya sebep olur
18) Fırına konulduktan sonra kapak acmamak gerekirAcılırsa soğuk hava iceri girer ve basınc yaparak cokmeye sebep olur
19) Kontrol yapmadan da kek fırından cıkarılmamalıdırBunun icin ince uclu kuru bir bıcak veya kurdan kullanılabilirBatırınca hamur yapışmamışsa pişmiş demektir
20) Fırından cıkan kek havayla biraz kuculur, soğuduktan sonra fırından cıkartmak gerekir
kek kabartma yontemleri,
kekin kabarması icin
Kek Nasıl Kabarır Puf Noktaları
imageskeknasilkabarir5afab3f94c8e3
1) Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı
2) Her yumurta icin şeker olcusu genellikle yarım su bardağıdır
3) Yumurta ve şeker cırpılırken icine bir fiske tuz atılması daha fazla kabarmasını sağlar
4) Kar gibi olana kadar en az 78 dakika mixerin en yuksek devriyle cırpılmalıdır
5) Yağını az koyarsanız kalıbınızdan zor cıkarabilirsinizBu riski goze almamak icin yağladığınız kalıba biraz da şeker serpiştirin
6) Eğer tuzlu kek yaptıysanız yağladığınız kalıba bu kez un serpiştirin
7)Kabartma tozunun uzerine bir kac damla limon sıkarsanız kekiniz daha da guzel kabaracaktır
8) Ununuzu kabartma tozu ve vanilya ile elemenizi tavsiye ederimKekun formunu yakalayabilirsiniz
9) Sodalı kekler daha guzel kabarır
10) Yumurta ve şekerinizi cırptıktan sonra eklediğiniz diğer malzemeleri kaşık ya da mixerin en duşuk devrinde karıştırmanız yumurtaların sonmesini engelleyecektir(Yumurta proteini havayı icine hapseder ve cırpma suresince hava girerek kabarmayı temin eder)
11) Ekleyeceğiniz malzemeler ıslak meyve turu ise mısır ununa bulamanızı, kuru meyve ise bir iki dakika haşladıktan sonra iyice kurulayıp ,una bulayıp eklemenizi tavsiye ederimDibine cokmemesi icin
12) Un yerine birazını (bir kac kaşık) nişasta kullanırsanız kum gibi ağızda dağılan kekleriniz olur
13) Keklerinizi onceden bir kac dakika ısıtılmış fırına koyarsanız kabarması daha iyi olacaktırSoğuk fırın kabarmayı engeller
14) Kekinizi kalıbınıza doktukten sonra uzerine bıcakla bir cizik atarsanız catlak kekiniz olur
15) Mermer kek yapacağınız zaman hamurunuzu ikiye bolmeden once iki kaşık eksik unlu yapın Boldukten sonra birine bir kaşık un diğerine bir kaşık kakao ekleyin
16) Tuzlu peynirli kek yaparken icine bolca maydonoz veya dereotu koymanız onun cokmesini ve hamur olmasını engelleyecektir
17) Kek hamurunu hazırlarken aluminyum kaullanmamak gerekir, kararmaya sebep olur
18) Fırına konulduktan sonra kapak acmamak gerekirAcılırsa soğuk hava iceri girer ve basınc yaparak cokmeye sebep olur
19) Kontrol yapmadan da kek fırından cıkarılmamalıdırBunun icin ince uclu kuru bir bıcak veya kurdan kullanılabilirBatırınca hamur yapışmamışsa pişmiş demektir
20) Fırından cıkan kek havayla biraz kuculur, soğuduktan sonra fırından cıkartmak gerekir