Hem taze hem de kuru haliyle tüm hemen hemen tüm dünya da kullanılan kekiğin çayının da olduğunu biliyor musunuz? İşte Kekik hakkında bilmeniz gerekenler
Lezzetiyle ün yapmış hemen hemen dünyanın her yerinde hem taze hem de kurutulmuş haliyle tüketilen bir bitkidir Çok fazla bilinmese de kekiğin çayı da mevcuttur ve oldukça da faydalıdır
Kekik çayı nasıl yapılır?
Kuru ya da taze her iki türlü de yapılmaktadır
Taze: Yapraklarını dallarından ayrıldıktan sonra ince ince doğrayın Üzerine 2 bardak kadar kaynamış su dökün ve yaklaşık 510 dakika kadar demleyin Daha sonra süzerek içebilirsiniz
Kuru: Kuru kekiğin çay haline gelmesinde tazeden tek farkı demlenme süresidir Kuru naneyi 1015 dakika kadar demlemeniz gerekmektedir
Kekik çayının faydaları
Bu çay uzmanlar tarafından önerilen bir içecek Çünkü birçok faydası var
Sinir sistemine iyi gelir
Kolesterolü düşürür
Mideyi rahatlatma özelliği vardır
İyi bir idrar söktürücüdür
Bağışıklı sistemini güçlendirir
Antioksidan özelliği taşır
Bronşit ve astım gibi rahatsızlıklara fayda sağlar
Romatizma ve kas ağrılarına iyi gelir
Ağız kokusunu geçirir
Lezzetiyle ün yapmış hemen hemen dünyanın her yerinde hem taze hem de kurutulmuş haliyle tüketilen bir bitkidir Çok fazla bilinmese de kekiğin çayı da mevcuttur ve oldukça da faydalıdır
Kekik çayı nasıl yapılır?
Kuru ya da taze her iki türlü de yapılmaktadır
Taze: Yapraklarını dallarından ayrıldıktan sonra ince ince doğrayın Üzerine 2 bardak kadar kaynamış su dökün ve yaklaşık 510 dakika kadar demleyin Daha sonra süzerek içebilirsiniz
Kuru: Kuru kekiğin çay haline gelmesinde tazeden tek farkı demlenme süresidir Kuru naneyi 1015 dakika kadar demlemeniz gerekmektedir
Kekik çayının faydaları
Bu çay uzmanlar tarafından önerilen bir içecek Çünkü birçok faydası var
Sinir sistemine iyi gelir
Kolesterolü düşürür
Mideyi rahatlatma özelliği vardır
İyi bir idrar söktürücüdür
Bağışıklı sistemini güçlendirir
Antioksidan özelliği taşır
Bronşit ve astım gibi rahatsızlıklara fayda sağlar
Romatizma ve kas ağrılarına iyi gelir
Ağız kokusunu geçirir