Kelime İ Tevhid İle İlgili Hadisler

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
52
Coin
256,936
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Yoksa siz, Yakub'un olum anında, orada şahidler miydiniz? O, oğullarına: Benden sonra kime ibadet edeceksiniz?dediğinde, onlar: Senin İlahına ve ataların İbrahim, İsmail ve İshak'ın İlahı olan tek bir İlaha ibadet edeceğiz; bizler O'na teslim oldukdemişlerdi (Bakara Suresi, 133)

Sizin İlahınız tek bir İlah'tır; O'ndan başka İlah yoktur; O, Rahman'dır, Rahim'dir (bağışlayan ve esirgeyendir) (Bakara Suresi, 163)

Allah O'ndan başka İlah yoktur Diridir, Kaimdir O'nu uyuklama ve uyku tutmaz Goklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, onlerindekini ve arkalarındakini bilir (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hicbir şeyi kavrayıpkuşatamazlar O'nun kursusu, butun gokleri ve yeri kaplayıpkuşatmıştır Onların korunması O'na guc gelmez O, pek Yucedir, pek buyuktur (Bakara Suresi, 255)

Şuphesiz bu, gercek bir olayın haberidirAllah 'tan başka İlah yoktur Ve şuphesiz , Allah ustun ve guclu olandır, hukum ve hikmet sahibidir (Ali İmran Suresi, 62)

De ki: Ey Kitap Ehli, bizimle sizin aranızda muşterek (olan) bir kelimeye (tevhide) gelin Allah'tan başkasına kulluk etmeyelim, O'na hicbir şeyi ortak koşmayalım ve Allah'ı bırakıp bir kısmımız (diğer) bir kısmımızı Rabler edinmeyelimEğer yine yuz cevirirlerse, deyin ki: Şahid olun, biz gercekten Muslumanlarız(Ali İmran Suresi, 64)

De ki: Allah doğru soyledi Oyleyse Allah'ı bir tanıyan (Hanif)ler olarak İbrahim'in dinine uyun O, muşriklerden değildi(Ali İmran Suresi, 95)

Allah; O'ndan başka İlah yoktur Kendisinde hicbir şuphe olmayan kıyamet gununde sizleri muhakkak toplayacaktır Allah'tan daha doğru sozlu kimdir? (Nisa Suresi, 87)

İyilik yaparak kendini Allah'a teslim eden ve hanif (tevhidi) olan İbrahim'in dinine uyandan daha guzel din'li kimdir? , Allah İbrahim'i dost edinmiştir (Nisa Suresi, 125)

Ey Kitap Ehli, dininiz konusunda taşkınlık etmeyin, Allah'a karşı gercek olandan başkasını soylemeyin Meryem oğlu Mesih İsa, ancak Allah'ın elcisi ve kelimesidir Onu (OLkelimesini) Meryem'e yoneltmiştir ve O'ndan bir ruhtur Oyleyse Allah'a ve elcisine inanınız; ucturdemeyiniz (Bundan) kacının, sizin icin hayırlıdır Allah, ancak bir tek İlah'tır O, cocuk sahibi olmaktan Yucedir Goklerde ve yerde her ne varsa O'nundur Vekil olarak yeter (Nisa Suresi, 171)

Andolsun, Allah ucun ucuncusudurdiyenler kufre duşmuştur Oysa tek bir İlah'tan başka İlah yoktur Eğer soylemekte olduklarından vazgecmezlerse, onlardan inkar edenlere mutlaka (acı) bir azap dokunacaktır (Maide Suresi, 73)

Ben onlara bana emrettiklerinin dışında hicbir şeyi soylemedim (O da şuyduimageskelimeitevhidileilgilihadisler5ae8bd82e0099png 'Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin' Onların icinde kaldığım surece, ben onların uzerinde bir şahidim Benim (dunya) hayatıma son verdiğinde, uzerlerindeki gozetleyici Sendin Sen herşeyin uzerine şahid olansın (Maide Suresi, 117)

De ki: Şahidlik bakımından hangi şey daha buyuktur?De ki: Allah benimle sizin aranızda şahiddir Sizi ve kime ulaşırsa kendisiyle uyarmam icin bana şu Kur'an vahyedildi Gercekten Allah'la beraber başka ilahların da bulunduğuna siz mi şahidlik ediyorsunuz?De ki: Ben şehadet etmemDe ki: O, ancak bir tek olan İlah'tır ve gercekten ben, sizin şirk koşmakta olduklarınızdan uzağım(En'am Suresi, 19)