Kemerağzı Köyü Merkez Bilgileri - Kemerağzı Köyü Hakkında -Kemerağzı Köyü Tanıtımı - Kemerağzı Köyü Resimleri
İlçe: MERKEZ - İl: ANTALYA
Köy Muhtarı: Bilgi Yok
Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok
Antalya
Bilgiler
Nüfus 1125 [ (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 07190
Alan Kodu 0242
Yönetim
Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi
İl Antalya
İlçe Merkez
Web Sitesi [
Kemerağzı, Antalya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Tarih
İsmini köyün aşağısında bulunan Kemer çayından almıştır.Ayrıca köy çevresine göre yükseğe kurulmuştur.bunun sebebi eskiden sık sık sel gelmesidir.
Kültür
Antalya merkezine 13 km uzaklıktadır. Denize 2 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 1922
2000 1647
1997 1380
2008 de tahmini 2000 kişi kadardır
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. ayrıca ek olarak taksicilik yapılmaktadır.Tarım olarak köyde;seracılık gelişmiştir.Seralarda genellikle domates üretimi yapılır ki bu üretim de 'tek ekim'olarak adlandırılmaktadır.'Tek ekim'domatesin yılda bir defa ekilmesidir.Eylül 25 ten kasım sonuna kadar olan dönemde ekilen domatesler tek ekim sayılırlar.Köyde son yıllarda seralarda kavun gibi çeşitli ürünler yetiştirilmektedir
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadı
Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Sağlık ocağı ve eczane vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.ayrıca internet ağı da mevcuttur.ayrıca büyük alış veriş merkezleri vardır colins sarar gibi.ayrıca köyde fatura ödeme merkezi mevcuttur.köy son yıllarda turizm alanında atak yapmıştır.14 tane beş yıldızlı otel,200 e yakın mağaza ve 7-8 tane alışveriş merkezi köyün sınırları dahilinde olup sayı her geçen gün artmaktadır.ve iki disco 4 adet bar 2 petrol istasyonu,15 site,2 tane futbol tesisi taksi durağı olup ismi ss 253 nolu kemerağzı taxi kooperatifidir.(bu durağın 203 tane üyesi vardır) güncellenecek...
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
İlçe: MERKEZ - İl: ANTALYA
Köy Muhtarı: Bilgi Yok
Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok
Antalya
Bilgiler
Nüfus 1125 [ (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 07190
Alan Kodu 0242
Yönetim
Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi
İl Antalya
İlçe Merkez
Web Sitesi [
Kemerağzı, Antalya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Tarih
İsmini köyün aşağısında bulunan Kemer çayından almıştır.Ayrıca köy çevresine göre yükseğe kurulmuştur.bunun sebebi eskiden sık sık sel gelmesidir.
Kültür
Antalya merkezine 13 km uzaklıktadır. Denize 2 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 1922
2000 1647
1997 1380
2008 de tahmini 2000 kişi kadardır
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. ayrıca ek olarak taksicilik yapılmaktadır.Tarım olarak köyde;seracılık gelişmiştir.Seralarda genellikle domates üretimi yapılır ki bu üretim de 'tek ekim'olarak adlandırılmaktadır.'Tek ekim'domatesin yılda bir defa ekilmesidir.Eylül 25 ten kasım sonuna kadar olan dönemde ekilen domatesler tek ekim sayılırlar.Köyde son yıllarda seralarda kavun gibi çeşitli ürünler yetiştirilmektedir
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadı
Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Sağlık ocağı ve eczane vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.ayrıca internet ağı da mevcuttur.ayrıca büyük alış veriş merkezleri vardır colins sarar gibi.ayrıca köyde fatura ödeme merkezi mevcuttur.köy son yıllarda turizm alanında atak yapmıştır.14 tane beş yıldızlı otel,200 e yakın mağaza ve 7-8 tane alışveriş merkezi köyün sınırları dahilinde olup sayı her geçen gün artmaktadır.ve iki disco 4 adet bar 2 petrol istasyonu,15 site,2 tane futbol tesisi taksi durağı olup ismi ss 253 nolu kemerağzı taxi kooperatifidir.(bu durağın 203 tane üyesi vardır) güncellenecek...
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz