Kenger,Kenger Hakkında

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,935
Papatyagiller ailesindendir. Diğer isimleri Kanak ,Cenger, Kalagan, Çengel,.

Bitkinin tür adı, Ege adalarında ve Anadolu florası üzerine yaptığı gözlemlerle de bilinen Fransız bitkibilimci Joseph Tournefort’dan [1656-1708] gelir.)

20 ile 100 cm uzaya bilen dikenli, sütlü, çok senelik, otsu bir bitki türüdür. parçaların uçları güçlü dikendir ve Yaprakları parçalıdır.Genç sürgünler sebze olarak pişirilip tüketilir. Bu yemeğe Borani adı denir. Meyveleri kavrularak kenger kahvesi üretilir.


Bunun için yaz sonunda, bitkinin toprak üstünde kalan kısımları kuruduğunda, kökün çevresi açılır, bir çakı ya da bıçakla kertilir, ortaya çıkan süt bir gün sonra sertleştiğinde sakız olarak devşirilir. Kullanılır hale gelmeden suda korunması gereken bu sakızın iştah açıcı temizleyici etkiler gösterir.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt