Rize İli Köyleri - Kesikköprü Köyü Pazar - Kesikköprü Köyü Hakkında Bilgiler - Kesikköprü Köyü Resimleri
Rize
Bilgiler
Nüfus 612 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 53300
Alan Kodu 0464
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Rize
İlçe Pazar
Kesikköprü, Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün eski adı Hudisa'dır. Cumhuriyetten sonraki dönemlerde bölgedeki tüm yerleşim birimlerinin isimlerinin değiştirilmesi nedeniyle, çok az bir kısmı bugün bile aykta olan tarihi köprüden dolayı Kesikköprü adını almıştır.
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Coğrafya
Rize iline 43 km, Pazar ilçesine 6 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 612
1997 582
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Rize genelinde olduğu gibi ana geçim maddesi çay'dır, kısmen de olsa tütüncülükle uğraşılır. Son yıllarda kivi meyvesinin üretimi de yaygınlaşmıştır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - Halim Demircioğlu
1999 -
1994 -
1989 -
1984 -
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
Rize
Bilgiler
Nüfus 612 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 53300
Alan Kodu 0464
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Rize
İlçe Pazar
Kesikköprü, Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün eski adı Hudisa'dır. Cumhuriyetten sonraki dönemlerde bölgedeki tüm yerleşim birimlerinin isimlerinin değiştirilmesi nedeniyle, çok az bir kısmı bugün bile aykta olan tarihi köprüden dolayı Kesikköprü adını almıştır.
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Coğrafya
Rize iline 43 km, Pazar ilçesine 6 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 612
1997 582
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Rize genelinde olduğu gibi ana geçim maddesi çay'dır, kısmen de olsa tütüncülükle uğraşılır. Son yıllarda kivi meyvesinin üretimi de yaygınlaşmıştır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - Halim Demircioğlu
1999 -
1994 -
1989 -
1984 -
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz