Kılıçcı Köyü Kelkit Gümüşhane

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Gümüşhane İli Köyleri - Kılıçcı Köyü Merkez - Kılıçcı Köyü Hakkında Bilgiler - Kılıçcı Köyü Resimleri


Gümüşhane
Bilgiler
Nüfus 852 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 29600
Alan Kodu 0456
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Gümüşhane
İlçe Kelkit

Kılıçcı, Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı bir köydür.


TARİH

Köyümüz Kelkitin en eski Türk köylerinden biridir.İlçenin Oğuz kayı boyundan gelen KARAKEÇİLİ TÜRKMENLERİNCE Kurulmuş ilk 7 köyden biridir.en eski Karakeçili köyleri sadak,cibi,eskikadıdır. Köyün eski adı "klıçcı" olmakla beraber 70 li yıllarda ismi değişmeyen köylerden biridir. Köyün eski geçmişi vardır. müslüman Türklerin yerleşmesi ile "Kılıç yapan köy" adını almıştır.Köy kelkit havzasının en eski köylerindendir.bilinen 400 yıllık Türk geçmişi vardır.Oğuzların Kayı boyundan KARAKEÇİLİLER tarafından kurulmuştur.Musul bölgesinden gelerek yerleşmişlerdir.sir kolda elazığın hasabur köyünü kurmuşlardır.Kelkitte bilinen 7 adet Karakeçili köyü vardır.Ermenilerden çok zulüm görmüşlerdir.yine köyün etrafında Osmanlıyı kuran bu aşiret mensuplarının yaptırdığı bir çok islam eseri vardır.Türkiyenin her tarafına yerleşmiş olan Karakeçili aşireti Ertuğrul Gaziye bağlılıklarını yüzyıllarca sürdürmüşler ve onu söğüt/Bilecik Urfa Karacadağda,Kırıkkalede çeşitli etkinliklerle anmaktadırlar..
KÜLTÜR

TÜRK İSLAM KÜLTÜRÜ VARDIR.

Kılıcı köyü Genel bilgiler:

150 hanelik bir köyümüzdür. İlçe merkezine uzaklığı 18 km’dir. İlçenin doğusunda yer alır. Köyde kılıç yapılıyor olmasından dolayı bu ismin konulduğu rivayet edilmektedir. Köy dere yatağına 750-1000 metre uzunlukta hafif meyilli bir arazide kurulmuştur. Deniz seviyesinden yüksekliği 1600 metredir. Yüzölçümüyse 16.3 km²dir.
Kültür

EN ÖNEMLİ YEMEĞİ [MANTI].KELEM{LAHANA]DOLMASI,SÜT HAŞILI ,GENDÜME YOĞURTLU ÇORBA,HERSE,
Coğrafya

Gümüşhane iline 80 km, Kelkit ilçesine 18 km uzaklıktadır.
İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 1000
1997 839
Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.köyümüzün temel tarım ürünleri (arpa,buğday,fiğ,yonca,...) hayvancılıkta genellikle büyükbaş hayvancılık yapılır.
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:



- Bünyami Alan

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı var ama faal degil. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol [asfalt]

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
 
Üst Alt