Kilo Verdikten Sonra Neden Tekrar Geri Alıyorum

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Bir cok insanın sıkıntılarından biride kilolarıdır Fazla kilolarını vermek icin, bir cok yotem uygularlar, diyetler vede sporlar gibi Lakim bir cok insan verdiği kilolarının hızla yeniden almaya başlar? Verilen kiloları

Bir cok insanın sıkıntılarından biride kilolarıdır Fazla kilolarını vermek icin, bir cok yotem uygularlar, diyetler vede sporlar gibi Lakim bir cok insan verdiği kilolarının hızla yeniden almaya başlar? Verilen kiloları tekrardan almanın ve hatta fazlasıyla almanın nedenini merak ediyomusunuz? Merakınızı gidermek icin, makalemizi sonuna kadar okumalısınız…
imageskiloverdiktensonranedentekrargerialiyorum5aea3fb29d42bgif
Verdiğiniz kiloları geri alıyorsanız, bir sorun var demektir Kilo koruma donemlerinde bir veya iki kilogramlık artış, beklenen bir durumdur Daha fazla kilo artışı yaşanmış ise, bunun nedenleri araştırılmalıdır
Test yaptırmak şart!
Suadiye Memorial Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Bolumu’nden Diyetisyen Oya Yuksek, kaybedilen kiloların neden geri alındığını şu sozlerle acıkladı: “Zayıflama programına başlamadan once bazı hormon testleri yapılmalıdır Hormonlardaki herhangi bir sorun, kısa surede kilo kaybı sağlamada bir problem oluşturmasa bile, ileriki donemde kilonun kolay kazanılmasını sağlar Yuksek, yapılan başlıca diyet hatalarını ise şoyle sıraladı:
Başlıca diyet hataları
1 Cok duşuk kalorili diyetler yapmak: Her vucudun belli bir kaloriye ihtiyacı vardır Şok diyetler, kısa sureli kilo kaybı sağlasa bile sonradan kilo almayı hızlandırır
2 İdeal kilonun da altına inmeye calışmak: Cinsiyete, boya ve yaşa bağlı olarak herkesin sahip olması gereken bir ideal kilo vardır Bu kilonun altına duşulmeye calışıldığında vucut direnc gostermeye başlar ve koruma donemlerinde hızlı bir kilo artışı gozlenebilir
3 Yoyo etkisi: Yoyo etkisi, kilo verip tekrar alma dongusudur Bu, surekli tekrarlandığında metabolizmayı yavaşlatıcı etki gosterir
4 Yeme davranışlarının uzun sureli değiştirilememesi: Yeme davranışlarının psikolojik nedenleri zayıflama programına başlanırken mutlaka araştırılmalıdır Bu problemler cozulmediği surece, kilo artışı tekrar kendini gosterir
h 3Kilo Verdikten Sonra Neden Tekrar Geri Alıyorum

Üst Alt