ELMA: Diyet için vazgeçilmez bir meyvedir.Elmanın verdiği güç 100 gramda 60 kaloridir.Ortalama 5 gr posa içerir ve bu da sizin daha uzun vade tok kalmanıza yardımcı olur.Spordan sonra tüketildiğinde,içeriğinde ki %85 su ile vücudun gereksinimi olan suyu tamamlayarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
YOĞURT: Yapılan çalışmalar az yağlı yoğurt tüketiminin bilhassa bel etrafı yağlanmayı azalttığını göstermiştir.Ayrıca karbonhidrat ve protein içermesinden ötürü doyurucu bir besindir.
BADEM: İçeriğinde bulunan omega-3 ve kaliteli yağ asitleri sayesinde kalp damar hastalıklarına karşı esirgeyici olmasının yanında kilo vermeyi kolaylaştırır ve tok meblağ,ara öğünlerde 10-12 adet badem tüketilebilir. Çiğ, tuzsuz ve kavrulmamış olanı tercih etmenizde yarar var.
YULAF: Yüksek ölçüde lif içermektedir ve yalnızca bir fincan yulaf bile vücudun gereksinim duyduğu protein ve posa gereksiniminin büyük bir kısmını karşılayabilmektedir.Lif içeriğinden ötürü mide boşalmasını geciktirerek daha uzun tokluk vadesi sağlar.
YUMURTA: Ana sütünden sonra besin içeriği bakımından en varlıklı besindir.Yumurta proteinlerinin tümü sindirilebilir protein olduğundan örnek protein olarak isimlendirilir ve bu istikametiyle zayıflama diyetlerin vazgeçilmezidir.
KARNABAHAR: Karnabahar, bol ölçüde güçlü bir antioksidan olan C vitamini içermektedir,bir tabak çiğ karnabahar, günlük C vitamini muhtaçlığını karşılıyor.Karnabaharda bulunan sulforaphane isimli fitokimyasal kilo vermeye ve vücut yağ yakımına yardımcı olur.
ACI BİBER: Acı al biberde limondan 7 kat daha ziyade C vitamini bulunur.Lif orantısı yüksektir.İçeriğindeki capsaicin unsurundan ötürü metabolik suratı yükselterek,kilo vermeye yardımcı olur.
ÇORBA: Ana yemek öncesinde tüketildiğinde likit hacmi ile mideyi doldurarak açlığı bastırır.Ana yemekten alacağınız kaloriyi düşürmenizi sağlar.Bu noktada kıymetli olan çorba tercihinizi unsuz,kremasız çorbadan yana kullanmanızdır.
BULGUR: Posa içeriği ve amiloz ölçüsü yüksek olan bulgur,domates, soğan ve kurubaklagillerle birlikte tüketildiğinde,doygunluğu arttırıp yağ yakımını hızlandırıyor.
ÇAVDAR EKMEĞİ: Çavdar ekmeği yüksek lif içeriğinden ötürü sindirim sisteminin daha âlâ çalışmasını sağlar,zayıflamak için en temel nokta sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmaktır.Ayrıca kalsiyum,potasyum,protein,demir, fosfor,magnezyum, B1 vitamini, folik asit, tiamin ve antioksidanlar açısından varlıklı bir besindir.Beyaz ekmeğe orantıyla %50 daha ziyade tok tutucu özelliği vardır.
DİYETİSYEN MELDA ERDEN
YOĞURT: Yapılan çalışmalar az yağlı yoğurt tüketiminin bilhassa bel etrafı yağlanmayı azalttığını göstermiştir.Ayrıca karbonhidrat ve protein içermesinden ötürü doyurucu bir besindir.
BADEM: İçeriğinde bulunan omega-3 ve kaliteli yağ asitleri sayesinde kalp damar hastalıklarına karşı esirgeyici olmasının yanında kilo vermeyi kolaylaştırır ve tok meblağ,ara öğünlerde 10-12 adet badem tüketilebilir. Çiğ, tuzsuz ve kavrulmamış olanı tercih etmenizde yarar var.
YULAF: Yüksek ölçüde lif içermektedir ve yalnızca bir fincan yulaf bile vücudun gereksinim duyduğu protein ve posa gereksiniminin büyük bir kısmını karşılayabilmektedir.Lif içeriğinden ötürü mide boşalmasını geciktirerek daha uzun tokluk vadesi sağlar.
YUMURTA: Ana sütünden sonra besin içeriği bakımından en varlıklı besindir.Yumurta proteinlerinin tümü sindirilebilir protein olduğundan örnek protein olarak isimlendirilir ve bu istikametiyle zayıflama diyetlerin vazgeçilmezidir.
KARNABAHAR: Karnabahar, bol ölçüde güçlü bir antioksidan olan C vitamini içermektedir,bir tabak çiğ karnabahar, günlük C vitamini muhtaçlığını karşılıyor.Karnabaharda bulunan sulforaphane isimli fitokimyasal kilo vermeye ve vücut yağ yakımına yardımcı olur.
ACI BİBER: Acı al biberde limondan 7 kat daha ziyade C vitamini bulunur.Lif orantısı yüksektir.İçeriğindeki capsaicin unsurundan ötürü metabolik suratı yükselterek,kilo vermeye yardımcı olur.
ÇORBA: Ana yemek öncesinde tüketildiğinde likit hacmi ile mideyi doldurarak açlığı bastırır.Ana yemekten alacağınız kaloriyi düşürmenizi sağlar.Bu noktada kıymetli olan çorba tercihinizi unsuz,kremasız çorbadan yana kullanmanızdır.
BULGUR: Posa içeriği ve amiloz ölçüsü yüksek olan bulgur,domates, soğan ve kurubaklagillerle birlikte tüketildiğinde,doygunluğu arttırıp yağ yakımını hızlandırıyor.
ÇAVDAR EKMEĞİ: Çavdar ekmeği yüksek lif içeriğinden ötürü sindirim sisteminin daha âlâ çalışmasını sağlar,zayıflamak için en temel nokta sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmaktır.Ayrıca kalsiyum,potasyum,protein,demir, fosfor,magnezyum, B1 vitamini, folik asit, tiamin ve antioksidanlar açısından varlıklı bir besindir.Beyaz ekmeğe orantıyla %50 daha ziyade tok tutucu özelliği vardır.
DİYETİSYEN MELDA ERDEN