SoruCevap
Yeni Üye
KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRMAK ELİNİZDE..
1. Süreksiz diyetlerden kaçının. Çok ziyade kilo vermeyi vaat eden diyetler sizin yemek yeme davranışınızı değiştirmez.
2. Ehliyetli ve istikrarlı olarak 3 ana öğün, düşük kalorili en az 3 ara öğün tüketin.
3. Öğünlerinizi atlamayın.
4. Kahvaltı yapmak güne hoş bir başlangıç yapmanızı sağlar ve gün içerisinde kalorisi çokça atıştırmaları önler.
5. Doymuş yağlar noktasına küçük porsiyonlarda likit yağları kullanın. Etlerin bütün beyaz yağlarını, tavuğun ise derisini sıyırın.
6. Az yağlı süt eserleri ve az kalorili salata soslarını tercih edin.
7. Yağsız pişirme tekniklerini uygulayın.
8. Kızarmış besinlerden, çok yağlı atıştırmalıklardan ve çok yağlı fast-food'lardan tatlı bisküvilerden ve keklerden kaçının.
9. Fındık, fıstık, ceviz, badem üzere kuruyemişleri sınırlayın.
10. Şekerden ve çokça şeker içeren hazır meyve suları, reçeller, marmelatlar, çikolatalar, tatlı bisküviler, kekler, dondurma ve dondurulmuş şekerlemelerden uzak durun.
11. Her gün meyve ve zerzevat tüketin.
12. Tıpkı devirde tam tahılları da yemeyi ihmal etmeyin. Bunlar besleyicidir ve konstipasyonu önlemeye yardımcı olur.
13. Diyetinizde yasaklar olmamalı. Burada kritik olan ölçüdür. Yasaklar sizi daha çok yemeye yönlendirebilir.
14. Diyette iken alkolden kaçının.
15. Dışarıda yemek tarafken kızarmış ve sos yüklü yemekler kadar hamur işleri, salata sosları ve tatlılardan kaçının. Ilımlı yiyin.
16. Ehliyetli likit tüketin. Susuzluğunuzu su, taze sıkılmış meyve ve zerzevat suları ve ara sıra da olsa düşük kalorili diyet içecekler ile masrafın.
17. Besinlerin porsiyonlarını hakikat bir formda öğrenene kadar yediklerinizi tartın. Böylelikle daha güzel kalori denetimi ile sonuçlanmış olur.
18. Yüksek posalı besinlerin (tam buğday ekmeği ve tahıl eserleri, kurubaklagiller, kuruyemişler, zerzevat ve meyveler) kan şekeri denetimine ve umumî sıhhati himayeye yardımcı olduğunu, uzun mühlet tok tuttuğunu unutmayın.
1. Süreksiz diyetlerden kaçının. Çok ziyade kilo vermeyi vaat eden diyetler sizin yemek yeme davranışınızı değiştirmez.
2. Ehliyetli ve istikrarlı olarak 3 ana öğün, düşük kalorili en az 3 ara öğün tüketin.
3. Öğünlerinizi atlamayın.
4. Kahvaltı yapmak güne hoş bir başlangıç yapmanızı sağlar ve gün içerisinde kalorisi çokça atıştırmaları önler.
5. Doymuş yağlar noktasına küçük porsiyonlarda likit yağları kullanın. Etlerin bütün beyaz yağlarını, tavuğun ise derisini sıyırın.
6. Az yağlı süt eserleri ve az kalorili salata soslarını tercih edin.
7. Yağsız pişirme tekniklerini uygulayın.
8. Kızarmış besinlerden, çok yağlı atıştırmalıklardan ve çok yağlı fast-food'lardan tatlı bisküvilerden ve keklerden kaçının.
9. Fındık, fıstık, ceviz, badem üzere kuruyemişleri sınırlayın.
10. Şekerden ve çokça şeker içeren hazır meyve suları, reçeller, marmelatlar, çikolatalar, tatlı bisküviler, kekler, dondurma ve dondurulmuş şekerlemelerden uzak durun.
11. Her gün meyve ve zerzevat tüketin.
12. Tıpkı devirde tam tahılları da yemeyi ihmal etmeyin. Bunlar besleyicidir ve konstipasyonu önlemeye yardımcı olur.
13. Diyetinizde yasaklar olmamalı. Burada kritik olan ölçüdür. Yasaklar sizi daha çok yemeye yönlendirebilir.
14. Diyette iken alkolden kaçının.
15. Dışarıda yemek tarafken kızarmış ve sos yüklü yemekler kadar hamur işleri, salata sosları ve tatlılardan kaçının. Ilımlı yiyin.
16. Ehliyetli likit tüketin. Susuzluğunuzu su, taze sıkılmış meyve ve zerzevat suları ve ara sıra da olsa düşük kalorili diyet içecekler ile masrafın.
17. Besinlerin porsiyonlarını hakikat bir formda öğrenene kadar yediklerinizi tartın. Böylelikle daha güzel kalori denetimi ile sonuçlanmış olur.
18. Yüksek posalı besinlerin (tam buğday ekmeği ve tahıl eserleri, kurubaklagiller, kuruyemişler, zerzevat ve meyveler) kan şekeri denetimine ve umumî sıhhati himayeye yardımcı olduğunu, uzun mühlet tok tuttuğunu unutmayın.