Kimyasal peeling!!!

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Kimyasal peeeling yani kimyasal soyucular en sık leke, iz ve kırışıklık tedavisi üzere kozmetik nedenler için uygulanır. Başkaca yüzdeki sivilce izlerini hafifletmek ve sivilceyi tedavi etmek, kanser öncüsü lezyonları gidermek maksadı ile kullanılmaktadır.

Sivilce ve leke tedavisinde yardımcı bir tedavi sistemidir. Kimyasal peeling deriye kimyasal solüsyon sürülerek, derinin üst tabakasını soyup deriyi uygunlaştırma ve düzeltme hedefi ile kullanılmaktadır.

Kimyasal peeling, sürecin derinlik seviyesine nazaran; yüzeysel, orta ve derin olmak üzere sınıflandırılır. Bu sınıflandırma peeling formülünü derinin hangi tabakasına kadar soyulma yaptığına nazaran yapılmaktadır. Günümüzde, yüzeysel ve orta derinlikteki tatbikler daha sık yapılmaktadır. Derin peeling tatbiklerinin mekanına lazer ile soyma ve dermabrasyon sistemi daha çok tercih edilmektedir. Yüzeyel peelingler haftalık aralıklarla uygulanabilirken, orta noktadaki peelingler 3-6 ay aralıkla uygulanabilir. Bütün kimyasal peeling tatbiklerinin seyrek görülen malûm riskleri vardır.

Yüzeysel Peeling Tatbik Nedenleri:

Sistemsiz , kuru cildin düzenlenmesi

Ince kırışıklıkların giderilmesi

Sivilce tedavisi

Leke meselelerinde

Kimyasal peeling muayenehane ortamında uygulanabilir. Ameliyathane kaideleri gerektirmez.

Yüzeysel peeling pratikleri esnasında yalnızca hafif bir batma duygusu yaratmaktadır. Anestezi gerektirmez.

Yüzeysel peelingten sonra süreksiz kızarıklık, kabuklanma ve soyulma olabilir. Bu çeşit şikayetler peeling cilt tipine nazaran ayarlanarak giderilebilir.

Yüzeysel peeling ile süreksiz kızarıklık, kabuklanma ve kuruluk günlük ömür ve çalışma hayatını engellemez. Nizamlı uygulanan peeling tedavisinden sonra cilt daha canlı ve parlak hale gelir. Kesinlikle tedavi sonrası ve seans aralıklarında günlük cilt bakımında güneşten esirgeyici krem kullanılmalıdır.

Tedavi yerleri serin tutulur ( örneğin yatıştırıcı su spreyleri)

Kabuklar koparılmamalıdır. Iz kalabilir.

Yüzeyel peeling sonrası hafif nemlendiriciler, derin peeling sonrası ağır nemlendiriler kullanılır.

En az 6 ay güneşten korunulmalıdır.

Yüzeyel peeling sonrası daha sağlıklı ve canlı bir cilt görünümü oluşur. Tedavi devam ettikçe cildin yapısı daha sağlıklı bir hale gelir.

Güneş lekeleri tedavisinde pek çok yol kullanılabilir. Güneş lekesi tedavilerinde sonuç almak için lekenin karakteri ve derinliği çok değerlidir. Şayet melazma tipinde güneş lekeniz varsa tedavi yolları şunlar olabilir

Kimyasal peeling

Cilt yenileme metotları

Güneşten korunma

Şayet lentigo olarak isimlendirilen büyük çil tipinde lekeleriniz varsa tedavi teknikleri şunlardır

Lazer tedavisi

Buz tedavisi (kryoterapi)

Kimyasal peeling

Leke kremleri

Kimyasal peelingler uzun yıllardan beri güneş lekesi tedavisinde kullanılmaktadır. Melazma tipindeki güneş lekelerinde pek çok kimyasal ajan kullanılır. Cosmelan, Dermamelan, Spot peel, Obagi sistem, Green peeling üzere metotlar vardır.
PRP ve dermaroller üzere teknikler cildi yenilemek ve gençleştirmek, izleri gidermek ve leke tedavisinde hayli tesirlidir
Cilt lekelerinin tedavisinde öncelikle leke akıllıca teşhis edilmelidir. Cilt lekeleri güneş lekesi, çil, yaşlılık lekesi, cilt benleri, tevellüt lekeleri, kalıtsal marazlar, damar lekesi yahut bir cilt illeti sebebiyle olabilir. Her cilt lekesinin münferit tedavisi mevcuttur. Kimi lekeler çok kolay tedavi olurken, kimilerinin tedavisi güç olabilir. Burada cilt lekesinin teşhisi kadar hastanın ten rengi, cildinin hassaslığı, genetik yapısı, hormonları, ömür hali, yaşı da tesirli olmaktadır.

Cilt lekesi olanların güneşten kollayıcı krem kullanmaları gerekir. En az 30 faktör yahut üzeri olmalıdır. Yağlı ve karma cildi olanların, gözetici kullanırken sivilce meselesi olmaması için, yağsız ve gözenekleri tıkamayan eserleri tercih etmeleri gerekir. Güneşten koruyucuların tesir vadeleri 4 saattir. Bu sebeple sabah, öğlen ve ikindi saatlerinde koruyucular tekrar sürülmelidir. Yıkanma, denize yahut havuza girilecekse sonrasında yenilenmelidir. Pudra biçiminde olan güneşten koruyucular pratik uygulanmaları nedeniyle iş saatlerinde basitçe sürülebilir. Başkaca lekeyi kapatarak ruhsal olarak rahatlamayı sağlarlar. Cilt lekesi olan pek çok hasta güneşten gözetici kullanmalarına karşın lekelerinin yaz aylarında arttığını tabir ederler. Zira gözetici kremler güneş ışınlarının bir kısmının cilde ulaşmasını pürüz olurken öteki ışınlara mani olamaz. Başkaca tesir vadeleri kısadır. Güneşten koruyucuya güvenip güneş altında kalınırsa, leke sahasındaki renk hücreleri ziyade renk üretmeye meyilli oldukları için derhal koyulaşırlar. Bu yüzden gölgede kalmak, şapka takmak, güneşin dik olduğu saatlerde dışarıda kalmamaya itina göstermek gerekir.

Cilt lekesi güneşten korunma: Cilt lekesi olanların güneşten hami krem kullanmaları gerekir. En az 30 faktör yahut üzeri olmalıdır. Yağlı ve karma cildi olanların, gözetici kullanırken sivilce sorunu olmaması için, yağsız ve gözenekleri tıkamayan eserleri tercih etmeleri gerekir. Güneşten koruyucuların tesir mühletleri 4 saattir. Bu sebeple sabah, öğlen ve ikindi saatlerinde koruyucular tekrar sürülmelidir. Yıkanma, denize yahut havuza girilecekse sonrasında yenilenmelidir. Pudra halinde olan güneşten koruyucular pratik uygulanmaları nedeniyle iş saatlerinde kolay kolay sürülebilir. Ayrıyeten lekeyi kapatarak ruhsal olarak rahatlamayı sağlarlar. Cilt lekesi olan pek çok hasta güneşten gözetici kullanmalarına karşın lekelerinin yaz aylarında arttığını tabir ederler. Zira kollayıcı kremler güneş ışınlarının bir kısmının cilde ulaşmasını mani olurken gayrı ışınlara mani olamaz. Ayrıyeten tesir müddetleri kısadır. Güneşten koruyucuya güvenip güneş altında kalınırsa, leke yerindeki renk hücreleri ziyade renk üretmeye meyilli oldukları için acilen koyulaşırlar. Bu yüzden gölgede kalmak, şapka takmak, güneşin dik olduğu saatlerde dışarıda kalmamaya ihtimam göstermek gerekir.
 
Üst Alt