Kış akşamlarının sevilen lezzeti: kestane

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Gelen soğuklarla birlikte gelen sıcacık kestane kokusuna dayanamaz olduk! Kestanenin tam da zamanıyken tüketmeli tabii ki..

Kestane ve Besin öğeleri içeriği

Sağlık deposu kestanenin besin öğelerine değinirsek: fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum ve özellikle potasyum mineralleri ile B1, B2 ve C vitaminlerini içeren kestane; fiziksel ve zihinsel yorgunluklara karşı oldukça önemli bir besindir. Kestane, kış mevsimde enerji sağlamak adına kaliteli bir besin kaynağıdır.

Potasyum zengini kestane!

Kestanenin potasyum bakımından oldukça zengin olması (100 gram kestanede 500 mg potasyum bulunur) potasyum eksikliği olanlarda iyi bir potasyum tamamlayıcısı olabilmektedir. Potasyum, vücutta sodyum ile birlikte su dengesinin ayarlanmasında, besinlerin hücre içine geçişinde, sinir hücrelerinde mesajların iletilmesinde, kasların yapılarının korunmasında önemli rol oynar. Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenleyen kestane, kan dolaşımını hızlandırır.

Hafıza için kestaneyi unutmamalı..

Kestane, ayrıca Omega -3 ve Omega-6 yağlarını bulundurur. Kestane; öğrenme ve hafıza eksikliği üzerinde, hatta alzheimer hastalığında etkilidir. Bu konuda yapılmış çalışmalar mevcuttur.

Kestane ve lif içeriği

Kestane; lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur; kabızlığa karşı korur.

Aman miktara dikkat!

Kestane aynı zamanda tok tutma özelliğine sahiptir. Fakat ; yerken miktarına dikkat edilmezse çok da kolay kilo aldırabilir. 3 adet kestane, enerji içeriği bakımından 1 ince dilim ekmekle eş değerdir. Özellikle fazla kilolu kişilerin ve metabolizma hızı yavaş olanların kestane yerkenmiktar bakımından dikkatli olmalarını öneriyorum. Kestane, çoğu kişi tarafından bir oturuşta 10-15 tane yenebilen bir besindir. Kestane tüketirken miktarda farkında olalım ve kendimize en fazla 5-6 kestane sınırı koyalım (Tabii bu miktar aslında kişiden kişiye değişmektedir). Kestaneyi sık tüketiyorsak; tavsiye ettiğim tüketim şekli, ara öğünde ortalama 3 orta boy olmalıdır.

Kestane ve Hazırlama/Pişirme şekli

Kestaneyi sağlıkla tüketmek için haşlayarak hazırlayabiliriz. Mangalda pişireceksek kanserojen özellik taşımaması için ateşe yakın olmamasına özen göstermeliyiz.

Sıcacık günler..
 
Üst Alt