SoruCevap
Yeni Üye
Sağlıklı bir yaşam surmek icin gunluk beslenme listesinde olması mutlak gereken grup meyve ve sebzelerdir Besin piramidinin onemli bir yuzdesini oluştururlar ve her gun her oğunde her yaş grubunda yenmesi gereken gıdalardır
En taze, guzel ve ucuz meyve sebze semt pazarlarında yer almaktadır Bu sebeple coğu insan haftada bir kendine en yakın pazardan meyve ve sebzesini tedarik eder ve bir hafta boyunca evinde bunları tuketme yoluna gider Ancak en buyuk problem bu meyve sebzelerin korunmasıdır…
Uzmanlar bu konuda vatandaşlara ceşitli onerilerde bulunmaktadır Ozellikle kış aylarında meyve ve sebzelerin korunması icin tavsiye edilen yonteme bir goz atalım:
Meyve ve sebzelerin cabuk bozulmasının sebebi ıslak ya da nemli kalması veya oksijen ile temas etmesidir Bunun icin eve getirilen meyve ve sebzeler once bol suda iyice yıkanmalıdır En doğrusu ozellikle yeşil yapraklı sebzelerin sirkeli suda en az on dakika bekletilmesidir Daha sonra bunların iyice kuruması sağlanır Hızlı kurutma ile ilgili yontemler de kullanılabilir İyice kuruduktan sonra poşetlere yerleştirip havası tamamen alınarak sarılmalıdır Bu şekilde ışık gormeyen serin bir yerde kış aylarında meyve ve sebzelerin korunması cok doğru yontemdir Şayet yer musait ise buzdolabı da oldukca uygun olacaktır Bu şekilde, kuru, oksijensiz ve karanlık ortamda uzun sure gıdalarınız korunacak ve curuyerek heba olması engellenmiş olacaktır
Ancak burada kış aylarında en cok karşılaşılan sorun meyve ve sebzelerin donması ve yine işlevini, vitaminini yitirmesi ve tatsızlaşmasıdır Bu sebeple derece onemlidir ve buzdolabı en uygun ortam olarak gozukmektedir
En taze, guzel ve ucuz meyve sebze semt pazarlarında yer almaktadır Bu sebeple coğu insan haftada bir kendine en yakın pazardan meyve ve sebzesini tedarik eder ve bir hafta boyunca evinde bunları tuketme yoluna gider Ancak en buyuk problem bu meyve sebzelerin korunmasıdır…
Uzmanlar bu konuda vatandaşlara ceşitli onerilerde bulunmaktadır Ozellikle kış aylarında meyve ve sebzelerin korunması icin tavsiye edilen yonteme bir goz atalım:
Meyve ve sebzelerin cabuk bozulmasının sebebi ıslak ya da nemli kalması veya oksijen ile temas etmesidir Bunun icin eve getirilen meyve ve sebzeler once bol suda iyice yıkanmalıdır En doğrusu ozellikle yeşil yapraklı sebzelerin sirkeli suda en az on dakika bekletilmesidir Daha sonra bunların iyice kuruması sağlanır Hızlı kurutma ile ilgili yontemler de kullanılabilir İyice kuruduktan sonra poşetlere yerleştirip havası tamamen alınarak sarılmalıdır Bu şekilde ışık gormeyen serin bir yerde kış aylarında meyve ve sebzelerin korunması cok doğru yontemdir Şayet yer musait ise buzdolabı da oldukca uygun olacaktır Bu şekilde, kuru, oksijensiz ve karanlık ortamda uzun sure gıdalarınız korunacak ve curuyerek heba olması engellenmiş olacaktır
Ancak burada kış aylarında en cok karşılaşılan sorun meyve ve sebzelerin donması ve yine işlevini, vitaminini yitirmesi ve tatsızlaşmasıdır Bu sebeple derece onemlidir ve buzdolabı en uygun ortam olarak gozukmektedir