Kitle İleşitim Araçlarından Hangi Alanlarda Faydalanılır?

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Kitle İleşitim Araçlarından Faydalanılan Alanlar

Kitle İleşitim Araçlarından Hangi Alanlarda Faydalanılır
Kitle iletişim araçları;
haber ve bilgi verme amacı başta olmak üzere, eğitmek ve eğlendirmek gibi amaçlar taşıyan, belirli bir okuyucu kitlesine, belirli aralıklarla ya da sürekli olarak ulaşan araçlardır.

Kitle iletişim araçlarından nasıl faydalanırız

- Haber verme, eğitme, eğlendirme,
-Dış dünyayı görmemizi sağlama,
- Kültürün toplumumuzdan, bizden sonraki toplumlara ve nesilden nesile geçisini sağlama,
- Eşya ve hizmetlerin tanıtılmasına, satılmasına yardım etme,
- Dışımızda oluşan fırsat ve çağrılara karşılık verme ile sosyal hareketlerde genel rızaya ulaşma arasında bağ kurmamıza yardım etme olarak sınıflandırmıştır.

Similar threads

• Soru
Kitle İletişim Araçlarının Fonksiyonları Nelerdir? Kitle İletişim Araçlarının Fonksiyonları 1. "Haber verme, eğitme, eğlendirme, 2. Dış dünyayı görmemizi sağlama, 3. Kültürün toplumumuzdan, bizden sonraki toplumlara ve nesilden nesile geçişini sağlama, 4. Eşya ve hizmetlerin tanıtılmasına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
günümüzde kitle irtibat araçlarından hangi alanlarda faydalanırız Gazete, dergi, radyo, televizyon, sinema gibi kitlelere ulaşan ve iletişimi sağlayan araçlara kitle irtibat araçları denilmektedir Kitle irtibat araçlarının amacı amacı düşünce, düşünce, haberleri çok kısa zamanda geniş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
gunumuzde kitle iletişim araclarından hangi alanlarda faydalanırız Gazete, dergi, radyo, televizyon, sinema gibi kitlelere ulaşan ve iletişimi sağlayan araclara kitle iletişim aracları denilmektedir Kitle iletişim araclarının amacı amacı duşunce, fikir, haberleri cok kısa zamanda geniş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kitle İletişim araclarının hayatımızdaki yeri ve onemi Cevap: TV, gazete ve radyonun insanlar arasındaki iletişime katkıları Kitle iletişim aracları, genel bir tanımla kitlesel bir boyutta ileti dağıtabilen araclarolarak tanımlanabilir Kitle iletişim aracları; haber ve bilgi verme amacı başta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kitle iletişim nedir? Kitle iletişim araçlarını kullanarak çok sayıda kişiyi etkileyecek biçime getirilmesine "kitle iletişimi" denir. Kitle iletişimi, Türkçede "kitle haberleşmesi" şeklinde ifade edilir. Kitleler ise toplumun bütününü veya bir bölümünü kapsayan ve etkileyen bir güç unsurudur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt