Kitle İletişim araclarının hayatımızdaki yeri ve onemi

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
58
Coin
256,936
Kitle İletişim araclarının hayatımızdaki yeri ve onemi

Cevap: TV, gazete ve radyonun insanlar arasındaki iletişime katkıları

Kitle iletişim aracları, genel bir tanımla kitlesel bir boyutta ileti dağıtabilen araclarolarak tanımlanabilir Kitle iletişim aracları; haber ve bilgi verme amacı başta olmak uzere, eğitmek ve eğlendirmek gibi amaclar taşıyan, belirli bir okuyucu kitlesine, belirli aralıklarla ya da surekli olarak ulaşan araclardır

Kitle iletişim araclarının fonksiyonlarını

1 Haber verme, eğitme, eğlendirme,

2 Dış dunyayı gormemizi sağlama,

3 Kulturun toplumumuzdan, bizden sonraki toplumlara ve nesilden nesile gecisini sağlama,

4 Eşya ve hizmetlerin tanıtılmasına, satılmasına yardım etme,

5 Dışımızda oluşan fırsat ve cağrılara karşılık verme ile sosyal hareketlerde genel rizaya ulasma arasinda bağ kurmamıza yardım etmeolarak sınıflandırmıştır

Kitle iletişim aracları, bu fonksiyonları gercekleştirirken doğal olarak alıcı uzerinde de bir etki yaratır İletişim, her şeyden once bir bilgi alışverişidir Bu alışverişten amaclanan da anlamak, anlatmak, oğrenmek ve eğitim gormek ihtiyaclarının giderilmesidir Bu ihtiyacların giderilmesi amacıyla başlatılan iletişim surecinin sonunda yaşanan olgu, etkileme ve etkilenme; yani etkileşimdir

Similar threads

• Soru
gunumuzde kitle iletişim araclarından hangi alanlarda faydalanırız Gazete, dergi, radyo, televizyon, sinema gibi kitlelere ulaşan ve iletişimi sağlayan araclara kitle iletişim aracları denilmektedir Kitle iletişim araclarının amacı amacı duşunce, fikir, haberleri cok kısa zamanda geniş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kitle İletişim Araclarının Toplum Hayatındaki Onemi nedir Kitle iletişim araclarının toplum yaşamındaki yeri ve onemi nedir? Kitle iletişim aracları; haber ve bilgi verme amacı başta olmak uzere, eğitmek ve eğlendirmek gibi amaclar taşıyan, belirli bir okuyucu kitlesine, belirli aralıklarla ya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kitle İletişim Araclarının Faydaları Nelerdir Kitle İletişim Araclarının Faydaları,Yararları Nelerdir Kitle iletişim aracları denince akla gelen Gazete, TV, Radyo, Telefon, İnternet vb aracların ve onların ilettikleri bilgilerin insanlar ve hatta toplumlar uzerinde etkileri vardır Bu etkiler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
  • Soru
kitle iletişim araclarının toplum yaşamındaki yeri ve onemi nedir Kitle iletişimi toplumsal araştırmalarda uzerinde ısrarla durulan ve belki de en az acıklığın sağlandığı konu değişik aracların etkileridir Bircok ulkede kitle iletişim aracları izlenirken sarf edilen zaman ve bu aracların uretim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Kitle İletişim Araclarının Yararları Nelerdir ? Haber ve bilgi verme amacı başta olmak uzere, eğitmek, eğlendirmek gibi amaclar taşıyan, belirli bir okuyucu kitlesine, belirli aralıklarla ya da surekli olarak ulaşan araclardır Gazete, dergi, radyo, televizyon, sinema gibi kitlelere ulaşan ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt