Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kızartmadan Patlıcan Musakka

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Kızartmadan Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
3 adet bostan patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
Kıymalı sos için ;
1 kg kıyma
1 adet soğan
4-5 diş arımsak
3 adet sivri biber
3 adet kapya biber
Tereyağ ,sıvı yağ
Karabiber ,kekik
Beşamel sos için;
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı süt
Üzeri için ;
Rendelenmiş kaşar

Kızartmadan Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları alacalı soyup 2 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
Arkalı önlü zeytin yağ sürüp 180 derece fırında pişirelim.
Kıymalı harç için yemeklik doğranmış soğanı kavuralım, akabinde kıymayı koyup kavuralım.
Daha sonra biberleri koyup, baharatlarını ek edip kavuralım.
Pişen patlıcanları yağlı kağıt üzerinde alıp yağlanmış olan tepsiye dizin.
Kavurduğumuz harcı üzerine dökelim .
Beşamel sos için gerekli gereçleri koyup krema kıvamına gelene kadar pişirelim ve patlıcanın üzerine dökelim.
En son rendelenmiş kaşarı ek edip tekrar fırına verelim ,kaşar kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Kızartmadan Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri