Kızılaliler Köyü Korkuteli Bilgileri - Kızılaliler Köyü Hakkında - Kızılaliler Köyü Tanıtımı - Kızılaliler Köyü Resimleri
İlçe: KORKUTELİ - İl: ANTALYA
Köy Muhtarı: RAMAZAN KOLAK
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
0 (242) 655 80 64
Cep Telefonu:
0 536 432 59 41
Antalya
Bilgiler
Nüfus 125 (2007)
Rakım 1439 metre
Koordinatlar
Alan Kodu 0242
Yönetim
Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi
İl Antalya
İlçe Korkuteli
Web Sitesi
Kızılaliler, Antalya ilinin Korkuteli ilçesine bağlı bir köydür.
Akdeniz bölgesinin Antalya bölümünde yer alan Kızılaliler köyü, Antalya iline 93km, Korkuteli´ye ise 33km´dir.
Tarihi
Eski tarihlerde Antalya´nın Kepez bölgesinde hayvancılık ve tarımla uğraşmışlar ancak daha çok hayvancılık yaptıkları ve göçebe yaşadıkları için Kızılaliler köyünün bulunduğu bugünkü bölgede yerleşmişlerdir.
Antalya´da Kepezbaşı, Nebiler-Yeşilbayır ve Göçerler köyü arasında kalan bölgede hayvancılık yapmışlar fakat iklim koşulları nedeniyle göçebelikten yerleşik hayata geçerken yaylaya Kızılaliler köyüne yerleşmişlerdir.
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri
Keşkek ve Tarhana çorbaları meşhurdur.
İklim
Yazları sıcak ve kurak, kışları kısmen kar yağışlı ve soğuktur.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 125
2000 170
1997 390
Ekonomi
Hayvancılık, tarım vb. gibi işlerle gelişmekte olan bir köydür.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Kızılaliler köyünde 2009 mart ayında yapılan seçimlerde daha öncede muhtarlık yapan Ramazan KOLAK yeniden köy muhtarı seçilmiştir.
Altyapı bilgileri
Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde su, elektrik ve sabit telefon vardır.
Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.
Ilkokul öğretimi çevrede yaygın olan taşımalı eğitim aracılığı ile Kızılcadağ köyünde verilmektedir.
T.C. MEB Kızılcadağ İlköğretim Okulu
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
İlçe: KORKUTELİ - İl: ANTALYA
Köy Muhtarı: RAMAZAN KOLAK
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
0 (242) 655 80 64
Cep Telefonu:
0 536 432 59 41
Antalya
Bilgiler
Nüfus 125 (2007)
Rakım 1439 metre
Koordinatlar
Alan Kodu 0242
Yönetim
Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi
İl Antalya
İlçe Korkuteli
Web Sitesi
Kızılaliler, Antalya ilinin Korkuteli ilçesine bağlı bir köydür.
Akdeniz bölgesinin Antalya bölümünde yer alan Kızılaliler köyü, Antalya iline 93km, Korkuteli´ye ise 33km´dir.
Tarihi
Eski tarihlerde Antalya´nın Kepez bölgesinde hayvancılık ve tarımla uğraşmışlar ancak daha çok hayvancılık yaptıkları ve göçebe yaşadıkları için Kızılaliler köyünün bulunduğu bugünkü bölgede yerleşmişlerdir.
Antalya´da Kepezbaşı, Nebiler-Yeşilbayır ve Göçerler köyü arasında kalan bölgede hayvancılık yapmışlar fakat iklim koşulları nedeniyle göçebelikten yerleşik hayata geçerken yaylaya Kızılaliler köyüne yerleşmişlerdir.
Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri
Keşkek ve Tarhana çorbaları meşhurdur.
İklim
Yazları sıcak ve kurak, kışları kısmen kar yağışlı ve soğuktur.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 125
2000 170
1997 390
Ekonomi
Hayvancılık, tarım vb. gibi işlerle gelişmekte olan bir köydür.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Kızılaliler köyünde 2009 mart ayında yapılan seçimlerde daha öncede muhtarlık yapan Ramazan KOLAK yeniden köy muhtarı seçilmiştir.
Altyapı bilgileri
Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde su, elektrik ve sabit telefon vardır.
Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.
Ilkokul öğretimi çevrede yaygın olan taşımalı eğitim aracılığı ile Kızılcadağ köyünde verilmektedir.
T.C. MEB Kızılcadağ İlköğretim Okulu
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz