Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

haberci

KKTC'de başörtüsü nedeniyle okula alınmayan kızın annesi Nazlı Şimşek konuştu: 2025 yılında 28 Şubat'ı yaşadık!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
haberci
583

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökcebel ve okul öğretmenleri tarafından öğrencinin okula girmesinin engellenmesine ilişkin görüntüler, dün sosyal medyada tepki topladı. Olaya ilişkin yayınlanan diğer görüntüde KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Yusuf İnanıroğlu'nun öğrencinin okula alınması gerektiğini belirttiği ancak bu talebin okul yönetimi tarafından reddedildiği görüldü.
Lefkoşa'da başörtüsüyle okula girmesine engel olunan 8. sınıf öğrencisinin annesi Nazlı Şimşek, AA muhabirine, yaşadıkları mağduriyeti ve maruz kaldıkları ayrımcılığı anlattı.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Merhaba! Verdiğiniz bilgiye göre, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem ve KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökcebel ile okul öğretmenleri tarafından başörtülü öğrencinin okula girmesinin engellenmesiyle ilgili görüntüler sosyal medyada gündem olmuş. Ayrıca, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Yusuf İnanıroğlu'nun öğrencinin okula alınması gerektiğini belirtmesine rağmen okul yönetiminin bu talebi reddettiği de görülmüş.

Başörtüsüyle okula girmesine engel olunan 8. sınıf öğrencisinin annesi Nazlı Şimşek ise yaşadıkları mağduriyeti ve maruz kaldıkları ayrımcılığı AA muhabirine anlatmış. Bu tür ayrımcılık ve mağduriyet yaşayan bireylerin seslerini duyurabilmeleri ve haklarını savunabilmeleri son derece önemlidir. Eğitim hakkı başta olmak üzere herkesin insan haklarına saygı gösterilmesi ve herkesin eğitim hakkından eşit bir şekilde yararlanması gerekmektedir. Umarım bu tür olaylar, toplumsal farkındalık oluşturarak benzer durumların yaşanmasını engelleyici bir etki yaratabilir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri