Kök hücre tedavisi ile cilt yenileme

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Kök hücre ile cilt yenileme nedir?

Cilt yenileme maksadıyla kullanılan kök hücre tedavisine ‘Otolog Fibroblast Enjeksiyon Tedavisi’ ismi da verilmektedir. Fibroblast, derinin genç ve dolgun görünmesini sağlayan kollajen dokusunun temel kök hücresidir. Fibroblastlar, sıradan derimizde az ölçüde bulunurlar ve gereksinim halinde çoğalarak yeni ve sağlıklı kollajen dokusunun oluşmasını sağlarlar. Yaşlanma, yerçekimi, güneş ışınlarının zararlı tesirleri , özgür radikallere maruziyet sonucunda fibroblast dediğimiz kök hücreler güçsüzleşir. Bunun sonucunda derimiz daha mat, cansız ve yaşlı görünür. Bu süreci yavaşlatabilmek ismine yapılan tedaviye kök hücre tedavisi ismi verilir. Kök hücre tedavisinde, deri altına kişinin çoğaltılan kendi (otolog) fibroblastları enjekte edildiğinde, süratli bir arkaya dönüş olur. Bu süreç adeta bir gençlik aşısı tesiri yaratır.

Kök hücre nasıl elde edilir?

Kök hücre tedavisi için kişinin en az güneş gören deri yerleri olan kulak ardı, kol iç yüzü, bacak iç yüzü ya da kalça derisinden küçük bir deri modülü alınır. Birebir seansta insandan malûm bir ölçü kan da alınır. Bu deri kesimi ve kan, laboratuvara gönderilir. Laboratuvarda, doku mühendisleri tarafından kişinin kendi kanından elde edilen kültür ortamında, kök hücre üretimi başlatılır. Bu kök hücrelerin yani fibroblastların ehliyetli seviyede çoğalması ortalama 3 hafta sürer. 3 haftanın ahir kimseye birinci seans tatbik yapılabilir.

Kök hücre tedavisi hangi durumlarda yapılır?

Kök hücre tedavisinin tasarruf ortamları:

. İnce ve derin kırışıklıklar

. Saç dökülme tedavisi

. Akne izleri

. Travma, kaza ya da yanık sonrası oluşan nedbe dokusunun tedavisi

. Dudak dolgusu

. Cildin kalitesini arttırmak olarak sayılabilir.

Kök hücre tedavisi kaç seanstır ?

Kök hücre tedavisi 3-4 hafta aralıklarla 3 seans olarak yapılır. Seans aralıkları 3 haftadır. Lakin 1 yahut 2 seansta istenen tesir elde edilirse; kalan kök hücreler yıllarca laboratuvarda bekletilip, istenildiği vakit tatbik yapılabilir.

Kök hücre tedavisinin tesiri ne kadar devam eder?

Kök hücre uygulandığı andan itibaren tesirli olmaya başlar ve bu tesir 12 aya kadar devam eder. Başka pratiklerde hengam geçtikçe tesir azalırken; kök hücre tedavisinde vakit geçtikçe tesir artar. Pratiğin kalıcılığı 4-5 yıl kadardır.

Kök hücre tedavisi nasıl yapılır?

Tatbik biçimi istenen ortamlardaki cilt altına enjeksiyon biçimindedir. Pratik öncesi hasta anestezi kremi sürülerek bekletilir ve daha sonra tatbike geçilir. Hasta pratik sırasında anestezi uygulandığından çok az ağrı hisseder.

Kök hücre tedavisinin komplikasyonu var mıdır?

Kök hücre tedavisi, hastanın kendi hücrelerinden elde edilen deri modülünden yapıldığı için, rastgele bir komplikasyonu yoktur. Bu tedavinin en büyük avantajı da budur. Teratojen, kanserojen özelliği yoktur. Bu nedenle hayli inançlı ve aktifliği kesin olarak kanıtlanmış bir tedavi metodudur.

Mahsusen 35-65 yaş kümesindeki kimseler kök hücre tedavisinden verim alabilirler. Vakte karşı müsabakanın en inançlı yollarından bir olarak kök hücre tedavisi inançlı, tesirli ve tesiri giderek artan bir tedavi tekniğidir.
 
Üst Alt