SoruCevap
Yeni Üye
- Tepkime
- 59
- Time online
- 0
- Coin
- 256,936
Bitkileri toprağa bağlayan ve topraktan su ve suda cozunmuş tuzları bitkiye sağlayan kısımlardır Kokler, bitkilerin toprak altındaki kısımlarıdır
Tipik bir kokun kısımları
imageskoknedirkokunkisimlarivegorevleri5afcbbd5bdc73
Koklerin uc onemli işlevi vardır
Bitkinin toprağa tutunmasını sağlar
Kokler, toprak tanecikleri arasındaki boşluklardan su ve madensel tuzları emerKoklerin emiş ozelliği emici tuylerle artar Emici tuyler kok ucunun hemen gerisinde buyur Onemli maddelerin emilmesini sağlar
Kokler, bitkinin iletim sisteminin bir parcasıdır
Odun borusu, su ve madensel tuzları koklerden govde ve yapraklara taşır
Soymuk borusu, besin maddelerini yapraklardan kok sisteminin her tarafına taşır
Bazı bitkilerde kok besin deposu gorevi yapar ( havuc )
Kokun dış yuzu epidermisle kaplıdır Epidermsin altında dolgu dokusundan oluşan bir canlı kabuk ve ortada iletim dokusu bulunmaktadır
Primer ( ilk ) kok, tohumun cimlenmesi sırasında, embriyodaki kokcuğun gelişmesi ile meydana gelmiş olan koktur Bu kok ana kok halinde toprak icinde dikey olarak gelişir ve yan dallar vererek toprak icinde dallanmış bir sistem oluşturur Yan dallar taşıyan bir ana kokten yapılmış olan bu kok sistemine kazık kok adı verilir
Bitkilerin coğunda cimlenmenin genc devresinde primer kokten sonra govdenin tabanından bircok ek kok meydana gelir Bu koklere sacak kok denir Primer kokten sonra meydana gelen kokler bazen bitkide yardımcı eleman da olabilmektedir (sarmaşıkta tırmanmayı sağlamak gibi ) Bu şekilde oluşmuş koklere ise ek kokler adı verilir
Tipik bir kokun kısımları
imageskoknedirkokunkisimlarivegorevleri5afcbbd5bdc73
Koklerin uc onemli işlevi vardır
Bitkinin toprağa tutunmasını sağlar
Kokler, toprak tanecikleri arasındaki boşluklardan su ve madensel tuzları emerKoklerin emiş ozelliği emici tuylerle artar Emici tuyler kok ucunun hemen gerisinde buyur Onemli maddelerin emilmesini sağlar
Kokler, bitkinin iletim sisteminin bir parcasıdır
Odun borusu, su ve madensel tuzları koklerden govde ve yapraklara taşır
Soymuk borusu, besin maddelerini yapraklardan kok sisteminin her tarafına taşır
Bazı bitkilerde kok besin deposu gorevi yapar ( havuc )
Kokun dış yuzu epidermisle kaplıdır Epidermsin altında dolgu dokusundan oluşan bir canlı kabuk ve ortada iletim dokusu bulunmaktadır
Primer ( ilk ) kok, tohumun cimlenmesi sırasında, embriyodaki kokcuğun gelişmesi ile meydana gelmiş olan koktur Bu kok ana kok halinde toprak icinde dikey olarak gelişir ve yan dallar vererek toprak icinde dallanmış bir sistem oluşturur Yan dallar taşıyan bir ana kokten yapılmış olan bu kok sistemine kazık kok adı verilir
Bitkilerin coğunda cimlenmenin genc devresinde primer kokten sonra govdenin tabanından bircok ek kok meydana gelir Bu koklere sacak kok denir Primer kokten sonra meydana gelen kokler bazen bitkide yardımcı eleman da olabilmektedir (sarmaşıkta tırmanmayı sağlamak gibi ) Bu şekilde oluşmuş koklere ise ek kokler adı verilir