Kokusuz İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? adlı tarif için öncelikle işkembe temizlenir ve haşlanır. Ardından soğan, sarımsak ve tereyağı ile kavrulur. Daha sonra un eklenip kısık ateşte kavrulmaya devam edilir. Sıcak su, tuz, karabiber ve limon suyu da eklenerek kaynamaya bırakılır. Haşlanan işkembe doğranır ve çorbanın içine eklenir. Yaklaşık 15 dakika daha kaynatılarak pişirilir. Son olarak tereyağı ve nane ile süslenip servis edilir. Kokusuz İşkembe Çorbası, soğuk kış günlerinde sıcacık bir başlangıç olabilir.
İçindekiler
Kokusuz işkembe çorbası yapmak için öncelikle işkembe temizlenir ve iyice yıkanır. Ardından işkembe limonlu suda haşlanır ve üzerindeki köpükler alınır. Haşlanan işkembe soğuduktan sonra ince ince doğranır.
Bir tencereye sıvı yağ eklenir ve üzerine doğranmış soğan eklenerek kavrulur. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte pişirilir. Daha sonra un eklenir ve un kokusu çıkana kadar kavrulur.
Kavrulan unun üzerine işkembe doğranır ve karıştırılır. Ardından sıcak su eklenir ve karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Çorbanın üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak sarımsak eklenir. Çorba kısık ateşte yaklaşık 1 saat boyunca kaynatılır.
Kaynayan çorbanın üzerine limon suyu eklenir ve karıştırılır. Çorba biraz daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Servis yapmadan önce üzerine pul biber ve nane serpilerek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun!
Kokusuz İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?
İşkembeyi temizleyin ve kaynar suda haşlayın.
Soğanı ve sarımsağı doğrayıp işkembeye ekleyin.
Et suyu, yoğurt ve unu karıştırarak çorbaya ekleyin.
Üzerine tereyağlı pul biber gezdirerek servis yapın.
İçindekiler
Kokusuz İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?
Kokusuz işkembe çorbası yapmak için öncelikle işkembe temizlenir ve iyice yıkanır. Ardından işkembe limonlu suda haşlanır ve üzerindeki köpükler alınır. Haşlanan işkembe soğuduktan sonra ince ince doğranır.Bir tencereye sıvı yağ eklenir ve üzerine doğranmış soğan eklenerek kavrulur. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte pişirilir. Daha sonra un eklenir ve un kokusu çıkana kadar kavrulur.
Kavrulan unun üzerine işkembe doğranır ve karıştırılır. Ardından sıcak su eklenir ve karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Çorbanın üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak sarımsak eklenir. Çorba kısık ateşte yaklaşık 1 saat boyunca kaynatılır.
Kaynayan çorbanın üzerine limon suyu eklenir ve karıştırılır. Çorba biraz daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Servis yapmadan önce üzerine pul biber ve nane serpilerek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun!
Kokusuz İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?
Kokusuz İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? |
Kokusuz işkembe çorbası yapmak için işkembeyi iyice temizleyin. |
İşkembe, soğan, sarımsak, limon suyu ve tuz ile kaynatın. |
Et suyu, yoğurt, un ve tereyağını çırpıp karıştırın. |
Çorbanın üzerine tereyağlı pul biber gezdirerek servis yapın. |
Lezzetini artırmak için limon dilimleriyle servis yapabilirsiniz. |
Kokusuz İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?
İşkembeyi temizleyin ve kaynar suda haşlayın.
Soğanı ve sarımsağı doğrayıp işkembeye ekleyin.
Et suyu, yoğurt ve unu karıştırarak çorbaya ekleyin.
Üzerine tereyağlı pul biber gezdirerek servis yapın.