Kol Germe

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
56
Yaş
36
Coin
256,936
Kol ve omuz kısmı vücudumuz açısından hem işlevsel olarak hem de estetik olarak önemli bir bölgedir. İnsanlar genellikle yaz günlerinde kısa kollu tişört ve atlet giydiklerinden kollarının görünümüne oldukça dikkat etmektedirler. Bu dikkatin sebepleri arasında kolları estetik görünmeyen kişilerin kendilerine olan güvenlerinin kaybolması da yatabilmektedir. Kolların dış görünümünü kötü etkileyen iki neden sayacak olursak bunlardan ilki, kolların yağlı olmasıdır. İkinci olarak ise kolların aşırı kalın olması gelmektedir. Kolun yukarı kısmında yer alan deri yağlanmaya ve sarkmaya oldukça elverişlidir. Hamilelik, kilo değişimleri, mevsimsel özellikler bu kısmın sorun çıkarmasında rol alabilmektedirler. Kol Germe işlemi için hastanın vücutsal özelliklerine göre bazılarında yağlanma görülürken bazılarında ise sarkma aşırı derecede gözlemlenmektedir. Bu duruma göre uygun tedavi yöntemi belirlenip hastaya ona göre uygulanmalıdır.

Kol Germe Ameliyatı

Kolun iç ve alt kısımlarında bulunan yağ tabakasının alınıp sarkmış kısmın düzeltilmesi işlemine Kol Germe Ameliyatı denilmektedir. Kol germe operasyonu genel anestezi yöntemiyle veyahut sedasyon anestezisi kullanılarak hastanede ameliyathane ortamında gerçekleştirilmelidir. Operasyonun tamamlanması için öngörülen ortalama süre iki saattir. Kişiler operasyondan sonra gerekli kontroller tamamlanınca evlerine dönebilmektedirler. Kolun iç bölümünde yer alan ve sarkıklığı oluşturan eliptik alan deri ve yağ dokusundan kurtulacak şekilde işleme tabi tutulur. Operasyon için kolda kesik açılması gerekmektedir. Genellikle bu kesik kolun iç bölgesinde açılarak görünümü engellenmeye çalışılmaktadır. Bu durumun tıbben de bir sakıncası yoktur. Eğer kolda oluşan sarkıklık aşırı derecede fazla ise kesik koltuk altına doğru ilerleyerek büyütülmektedir. Kol germe operasyonu tamamlandıktan sora kollar belirli bir süre için yukarıda tutulur. Bu sayede oluşabilecek herhangi bir şişliğin ellere inmesi engellenmiş olur. Operasyondan sonra pis kanı vücuttan dışarı atmak adına dren kullanılabilmektedir. Kollar katı bir şekilde sabitlenmez elastik bandaj kullanılarak kollar hareket ettirilebilir. Operasyonu atlatan kişi ağır olmamak koşuluyla ameliyattan sonraki gün günlük işlemlerinin bir kısmını yerine getirebilir. Operasyondan sonraki ilk iki gün içerisinde kolların yukarıda tutulması ve onları fazla yormamak iyileşme süreci adına oldukça önemlidir. Elastik yapıda olan bandaj ve kollar için korse kullanımı yaklaşık olarak 2-3 hafta kadar tavsiye edilmektedir.

Lazer Liposuction ile Kol Germe Uygulaması

Deri sarkıklığının önemsenmeyecek derecede az olduğu, derinin bu işlem için uygun ve elastik yapıda olduğu fakat yağ tabakasının olması gerekenden fazla olduğu kollar için Lazer Liposuction ile Kol Germe Uygulaması yapılabilmektedir. Bu uygulama esasen lazerle vücuttan yağ çekilmesi işlemidir. Çünkü lazer uygulaması hem derinin yapısında az da olsa sıkılaşma yaratır hem de derinin altındaki yağ tabakasının yakılarak vücuttan uzaklaşmasını sağlar. Bu yöntem tek başına hasta üzerinde uygulanabileceği gibi kol germe ameliyatının yanında tamamlayıcı rol oynayarak da uygulanabilmektedir. Bunun sebebi kol germe ameliyatı sırasında kolun ön yüzü için bir işlem uygulanacağı zaman o bölgede oluşabilecek kesik izlerinin bu yöntem uygulandığında oluşmamasıdır.

Ameliyatsız Kol Germe ve Sıkılaştırma

Ameliyat olmadan kol germe işlemi yapılabilmesinin belli başlı koşulları vardır. Öncelikle hastanın vücut yapısının bu işleme uygun olması gerekmektedir.Ameliyatsız Kol Germe ve Sıkılaştırma işlemi fokus ultrason uygulanarak yapılabilmektedir. Bu işlemin uygulandığı hastalardaki başarı ameliyatla işlem yapılan hastalardaki başarı oranından daha azdır. Kesin sonuç isteyen hastalara bu yöntem pek tavsiye edilmemektedir. Ama vücudunda kesik istemeyen hastalar için ideal bir yöntemdir.
 
Üst Alt