Son konular

Kol Uyuşması ve Vucutta Elektriklenme

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
51
Coin
256,936
Soru:

selamlar ;
Benım sol kolumda dirsekten başlayarak kucuk parmağıma kadar bir karıncalanma hissediyorum ve vucudun da aşırı elektrıklenme var nereye dokunsam elektrıklenme oluyor ve bu benım sol goğusumde ağrı oluşturuyor toprakta dolaştım elektrıklenmemi alsın diye ama halen elektrıklnme yaşıyorum beni cok yormaya başladı

Kol uyuşması ile birlikte ; boyun ağrısı baş ağrısı , kulaklarda cınlama , uğultu , baş donmesi , mide bulantısı , uyku bozuklukları birlikte ya da tek başına kol ağrısı da olabilir Hatta, arkada kurek kemiği alt hizasına, onde goğuse vuran ağrılar oluşabileceğinden, hastalar kalp hastası olduklarını zannedebilirler

kol veya elde uyuşma , halsizlik ve şiddetli kol ağrısı ; boynunuzda muhtemel bir boyun fıtığının bulguları olabileceği gibi , boyun kireclenmesine bağlı olarakta gelişebilir
boyun MR ı cektirdikten sonra , bir fizik tedavi uzmanına muayene olmanız gerekmektedir

bu arada ; gunluk yaşantınızı duzenlemenizi tavsiye ederim

ağrıyı azaltan ve artıran durumları kısaca hatırlatmam gerekirse :
1 Ağırlık kaldırmamak,
2 Ağır işler yapmamak,
3 Ters hareketlerden kacınmak
4 Ortopedik boyun yastığı kullanmak ,
5 Orta sertlikte bir yatakta yatmak ,
6 Uzun sure aynı pozisyonda kalmamak ,
7 Mesleğine gore nasıl hareket etmeniz gerektiğini bilmek ,
( orneğin ; oğretmenler , cok kitap okuyan oğrenciler, banka memurları , operatorler , daktilo ve bilgisayar kullanıcıları , cok fazla orgubickidikişnakış işi yapan ev hanımları , halı ve kilim dokuyucuları , plan ve proje yapan cizim yapan mimarlar , uzun sure tv seyreden ya da kahvehanelerde kağıt vs oynayan kişilerde boyun adeleleri hareket etmediği icin tembelleşir ve zayıflarilerdede her zaman boyun fıtığı riski taşırlar ve boyun kemiklerinde kireclenme daha hızlı olur )
8 boyun egzersizlerini hergun duzenli olarak yapmak

yukardaki onerileri her zaman aklınızda tutmanızı oneririm

benim size onerim ; iyi bir merkezde bizzat bir fizik tedavi uzmanı tarafından muayene edilerek gereken tedaviyi yaptırmanız olacaktır

gecmiş olsun dileklerimi sunar , acil şifalar dilerim

Dr Umit Hazar
Uzman Doktor Umit Hazar | Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon

Kaynak:revircom

Üst Alt