Sevdiklerinle paylaşmayı unutma !
Kolay İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? İşkembe çorbası tarifini öğrenmek isteyenler için pratik bir yöntem sunuyoruz. İşkembe çorbası yapmak için öncelikle işkembeyi iyice temizleyip haşlayın. Ardından soğanı doğrayın ve tereyağında kavurun. Sırasıyla unu ekleyip kavurma işlemine devam edin. Daha sonra suyu ve işkembe parçalarını ekleyin. Tüm malzemeleri kaynamaya bırakın. Son olarak limon suyu, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. İşkembe çorbasını ocaktan alın ve sıcak servis yapın. Kolay İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? tarifimizle lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz.
İçindekiler
Kolay İşkembe Çorbası, Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İşkembe çorbası sevenler için pratik bir tarif sunuyoruz. İşte kolay işkembe çorbası yapmanız için gerekli malzemeler ve adımlar:
Kolay işkembe çorbası yapmak için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir:
1 adet işkembe
1 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pul biber
İşkembe çorbası yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: İşkembeyi temizleyin ve yıkayın. Ardından ince ince doğrayın.
Adım 2: Bir tencerede su kaynatın ve işkembe dilimlerini ekleyin. İşkembe yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat kaynatın.
Adım 3: Başka bir tencerede yoğurt, sarımsak, un, tuz ve pul biberi karıştırın.
Adım 4: Kaynamış olan işkembe suyunu azar azar yoğurt karışımına ekleyerek çırpın.
Adım 5: Tereyağını eritin ve çorbanın üzerine dökün. Karıştırarak kaynatın.
Adım 6: Çorba kaynadıktan sonra ocaktan alın ve servis yapın.
İşkembe çorbasını sıcak olarak servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağı ve pul biber ekleyebilirsiniz. Yanında limon dilimleri ve taze ekmek ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kolay İşkembe Çorbası yapmak için işkembe önceden haşlanmalıdır.
Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra işkembe eklenir.
İşkembe çorbasına su ilave edilerek kaynatılır.
Baharatlar, limon suyu ve tuz eklenerek çorba lezzetlendirilir.
İşkembe çorbası servis edilirken üzerine nane serpilmesi tercih edilebilir.
Kolay İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? İşkembe çorbası tarifini öğrenmek isteyenler için pratik bir yöntem sunuyoruz. İşkembe çorbası yapmak için öncelikle işkembeyi iyice temizleyip haşlayın. Ardından soğanı doğrayın ve tereyağında kavurun. Sırasıyla unu ekleyip kavurma işlemine devam edin. Daha sonra suyu ve işkembe parçalarını ekleyin. Tüm malzemeleri kaynamaya bırakın. Son olarak limon suyu, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. İşkembe çorbasını ocaktan alın ve sıcak servis yapın. Kolay İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır? tarifimizle lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz.
İçindekiler
Kolay İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?
Kolay İşkembe Çorbası, Türk mutfağının geleneksel bir lezzetidir. İşkembe çorbası sevenler için pratik bir tarif sunuyoruz. İşte kolay işkembe çorbası yapmanız için gerekli malzemeler ve adımlar:
İşkembe Çorbası İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?
Kolay işkembe çorbası yapmak için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir:1 adet işkembe
1 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pul biber
İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?
İşkembe çorbası yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Adım 1: İşkembeyi temizleyin ve yıkayın. Ardından ince ince doğrayın.
Adım 2: Bir tencerede su kaynatın ve işkembe dilimlerini ekleyin. İşkembe yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat kaynatın.
Adım 3: Başka bir tencerede yoğurt, sarımsak, un, tuz ve pul biberi karıştırın.
Adım 4: Kaynamış olan işkembe suyunu azar azar yoğurt karışımına ekleyerek çırpın.
Adım 5: Tereyağını eritin ve çorbanın üzerine dökün. Karıştırarak kaynatın.
Adım 6: Çorba kaynadıktan sonra ocaktan alın ve servis yapın.
İşkembe Çorbası Nasıl Servis Edilir?
İşkembe çorbasını sıcak olarak servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine tereyağı ve pul biber ekleyebilirsiniz. Yanında limon dilimleri ve taze ekmek ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Kolay İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?
Kolay İşkembe Çorbası nasıl yapılır? |
1. İşkembe doğranır ve haşlanır. |
2. Soğan ve sarımsak kavrulur. |
3. İşkembe eklenir ve su ilave edilir. |
4. Baharatlar eklenir ve kaynatılır. |
5. Limon suyu ve tuz eklenerek servis yapılır. |
Kolay İşkembe Çorbası yapmak için işkembe önceden haşlanmalıdır.
Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra işkembe eklenir.
İşkembe çorbasına su ilave edilerek kaynatılır.
Baharatlar, limon suyu ve tuz eklenerek çorba lezzetlendirilir.
İşkembe çorbası servis edilirken üzerine nane serpilmesi tercih edilebilir.