Kolay Zayıflamanın Yolları

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Kolay Zayıflamanın Yolları

Kolay Zayıflamak İcin

Kış aylarında kontrolu elden kacırıp kilo alanlardan bugunlerde diyet, zayıflama, kilo kaybı gibi kelimeleri daha yakından takip ediyorlar Aslında bu uc kelimeyi de hayatınızdan cıkarıp formda kalmak mumkun bu kelimelerin yerine ihtiyacınız olan cumle şu dengeli beslenme ve duzenli egzersiz surekli kilo alıp vermek, zayıflama listelerini biriktirmek kilo kaybederken sağlığınızı kaybetmenize sebep olabilir Bedeninize iyi bakın kısa vadeli ve hızlı hedefler yerine ufak ama uzun sureli hedeflere odaklanacağınız değişikliklerle yola cıkın

1 Besinleri İyi Tanıyın tahıllar (ekmek, pilav, corba, biskuvi, kestane, patates, kuru baklagiller vb), Et ve turevleri (kırmızı et, balık, tavuk, hindi, peynir, yumurta vb), Sebzeler (yeşil, kırmızı, mor, turuncu vb), Meyveler, Yağlar (zeytin, ceviz, fındık, sıvı yağlar )

2 Ceşitlilik ve Denge Yaratın: Nasıl her gun aynı kıyafeti giymiyorsak, her gun değişik besinleri tuketmeyi oğrenmeliyiz Tum oğunlerde ceşitlilik sağlamaya calışın

Bir oğunde butun besin gruplarından az az da olsa bulundurabilirsiniz Orneğin oğle yemeğinde yiyeceğiniz 12 porsiyon bulgur pilavı, 1 tabak kıymalı sebze yemeği ve cacık hemen her gruptan besini almanızı sağlayacaktır

3 Olculu Olun: Goz kararı deyimi size neyi anımsatıyor? Evet, farkına varmadan aldığımız yağların, şekerin acıklaması bu değil mi? Bu gunden itibaren olcu koymayı adet edinin Bir tencere sebze yemeğine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun

4 Yediklerinizi Kaydederek nerede yanlış yaptığınızı fark edin: Hangi saatte, ne yediğinizi ve ne kadar yediğinizi duzenli olarak kaydedin Gun sonunda kendinizi değerlendirin Bana danışan bircok kişi cok yemiyorum ama neden kilo alıyorum sorusunu sorar ve 3 gun yediklerini kayıt ettirdikten sonra cevabı kendileri verirler AAA NE KADAR COK YEMİŞİM sozunun ardından farkına varma aşamasını gecmiş olurlar

5 Fiziksel Aktivitenizi Arttırın :

6 Sakın Ac Kalmayın: Eğer oğun atlıyorsanız, kahvaltı etmiyorsanız ve geciştirmelerle oğununuzu unutuyorsanız muhtemelen akşam aşırı yemek yiyorsunuzdur Bir oğunde aşırı besin alımı kilo alma nedeniz olabilir

7 Gunde 23 lt Su İcin: İnsan vucudunun %6070 i sudur Metabolizmanın su ihtiyacını karşılayamazsanız vucutta suyun yerini yağlar almaya başlar ki şişmanlığın en onemli nedenlerinden biri su dengesinin bozulmasıdır

8 Profesyonel yardım almaktan cekinmeyin: Fazla kilolarınız rahatsızlık vermeye başladıysa gec kalmadan onlem alın ve bir diyetisyenden yardım alın Biz diyetisyenler beslenme alışkanlıklarınızın doğru yonde değişmesini destekler, motive eder ve size bu konuda danışmanlık yaparız, kilo değişiminizi takip ederek kilo verirken sağlığınızı korumanıza yardımcı olur ve disiplininizi korumanıza yardımcı oluruz

9 Aşırı yağlı, şekerli, kalorili yiyeceklere dikkat edin: Hicbir besini yasaklamak cozum değildir Bu yiyecekleri olculu tuketmeye calışın

10 Kilo vermek uğruna sağlığınızdan olmayın: MUCİZE, 1 HAFTADA 7 KİLO, GARANTİLİ ZAYIFLAMA VE Benzeri sozlere kanmayın Bu sozleri soyleyenler sizin sağlığınızı değil paranızın peşindeki şarlatanlardır

Üst Alt