Kolestrole İyi Gelen BesinlerYüksek Kolestrole Ne İyi Gelir
- Havuç: Kalsiyum pektat içeren havuç, öd asidiyle gerçekleşen kimyasal tepkimeden sonra dışkıyla vücuttan atılır. Vücutta öd asidinin oluşturulması da kandaki kolesterolü tüketerek kolesterol seviyesini düşürür.
-MISIR: Mısırda bulunan zengin kalsiyum, fosfor, selenyum, lesitin ve E vitamini, kolesterolü düşürme işlevine sahip.
-Badem: Kolesterol seviyesi normal veya biraz yüksek olan insanlar badem yiyerek, kandaki kolesterolü düşürebilir ve kalp sağlığını koruyabilirler.
-Sarımsak: Günde üç diş sarımsak yenmesi durumunda vücuttaki zararlı kolesterol seviyesi etkili bir şekilde düşürülürken, yararlı kolesterol seviyesi de yükseltilir; böylece kalp hastalığının meydana gelme oranı düşürülür.
-Süt: Bol kalsiyum içeren süt, vücuttaki kolesterol oranını azaltır.
-Portakal ve mandalİna: Zengin C vitamini içeren portakal ve mandalina, karaciğerin zehirli maddeleri atma gücünü artırır ve kolesterolü de düşürür.
-Elma: Zengin pektin, lifli protein ve C vitamini içeren elma, kolesterolü çok etkili bir şekilde düşürür. Bir ay boyunca günde iki elma tüketilmesi durumunda, kanda kalp ve damarlara zarar veren yoğunluğu düşük lipoprotein kolesterolünün oranı büyük ölçüde düşürülürken, kalp ve damarlar için yararlı olan yoğunluğu yüksek lipoprotein kolesterolünün seviyesi ise yükseltilir.
Kolesterole iyi gelen bitkiler ise şöyle
1.Ayrık kökü, Ardıç tohumu, Zeytin yaprağı,kekik, biberiye gibi Bitkiler çay gibi demlenip içilirse kolesterolün düşmesini sağlar.
2- Biberiye ve zerdeçal toz haline getirilip yemeklere yarı çay kaşığı eklenir.
3- yeşil çayın kolesterol düşürücü etkisi vardır.
4- Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı toz zencefil konularak 10 Dakika demlendirilir. Günde 3 bardak içilir.
5- Bir bardak suya 4-10 gram zerdeçal konularak 10 dakika kaynatılır. Günde 2-3 bardak içilir.
6- Bir bardak kaynar suya 4-10 gram sarı kantaron konularak 10 dakika demlendirilir. Günde 2 bardak içilir
- Havuç: Kalsiyum pektat içeren havuç, öd asidiyle gerçekleşen kimyasal tepkimeden sonra dışkıyla vücuttan atılır. Vücutta öd asidinin oluşturulması da kandaki kolesterolü tüketerek kolesterol seviyesini düşürür.
-MISIR: Mısırda bulunan zengin kalsiyum, fosfor, selenyum, lesitin ve E vitamini, kolesterolü düşürme işlevine sahip.
-Badem: Kolesterol seviyesi normal veya biraz yüksek olan insanlar badem yiyerek, kandaki kolesterolü düşürebilir ve kalp sağlığını koruyabilirler.
-Sarımsak: Günde üç diş sarımsak yenmesi durumunda vücuttaki zararlı kolesterol seviyesi etkili bir şekilde düşürülürken, yararlı kolesterol seviyesi de yükseltilir; böylece kalp hastalığının meydana gelme oranı düşürülür.
-Süt: Bol kalsiyum içeren süt, vücuttaki kolesterol oranını azaltır.
-Portakal ve mandalİna: Zengin C vitamini içeren portakal ve mandalina, karaciğerin zehirli maddeleri atma gücünü artırır ve kolesterolü de düşürür.
-Elma: Zengin pektin, lifli protein ve C vitamini içeren elma, kolesterolü çok etkili bir şekilde düşürür. Bir ay boyunca günde iki elma tüketilmesi durumunda, kanda kalp ve damarlara zarar veren yoğunluğu düşük lipoprotein kolesterolünün oranı büyük ölçüde düşürülürken, kalp ve damarlar için yararlı olan yoğunluğu yüksek lipoprotein kolesterolünün seviyesi ise yükseltilir.
Kolesterole iyi gelen bitkiler ise şöyle
1.Ayrık kökü, Ardıç tohumu, Zeytin yaprağı,kekik, biberiye gibi Bitkiler çay gibi demlenip içilirse kolesterolün düşmesini sağlar.
2- Biberiye ve zerdeçal toz haline getirilip yemeklere yarı çay kaşığı eklenir.
3- yeşil çayın kolesterol düşürücü etkisi vardır.
4- Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı toz zencefil konularak 10 Dakika demlendirilir. Günde 3 bardak içilir.
5- Bir bardak suya 4-10 gram zerdeçal konularak 10 dakika kaynatılır. Günde 2-3 bardak içilir.
6- Bir bardak kaynar suya 4-10 gram sarı kantaron konularak 10 dakika demlendirilir. Günde 2 bardak içilir