Konserve Ton Balığı Sağlıklı Mı?

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Balık cok sağlıklı bir gıdadır Haftada en az 2 defa balık tuketilmelidir Peki ya, konserve ton balığı? Bircok kişi evine balık almak ve evinden balık pişirmekten hoşlanmıyor Onun yerine hazır konserve ton balığı tercih edebiliyor Peki, ton balığı sağlıklı mı?


Duzenli olarak balık tuketmek sağlığımızı koruyor, bizi hastalıklara karşı direncli hale getiriyor Konserve ton balığı da sağlıklıdır, ancak bazı dezavantajları da yok değil Bilimsel calışmalar doğrultusunda ton balığının sağlığı nasıl etkilediğine dair bilim insanlarının yaptıkları acıklamalara sizler icin yer verdik Konserve ton balığı faydalı mı, zararları nelerdir ve konserve balık yenmeli mi işte bu soruların yanıtları
Balık sağlıklı bir diyetin onemli bir parcası Duzenli balık tuketimi bircok sağlık faydası vadediyor Harvard Universitesi tarafından yapılan bir araştırmaya gore, haftada 200 gram balık tuketmek kalp hastalıkları riskini %36 oranında duşuruyor Konserve ton balığı da bu acıdan uygun bir secenek olarak gorunuyor Ton balığı bircok yonden sağlığınıza faydalı ama bazı dezavantajları da var
Protein Alımı
Ton balığı ile protein alımını artırabilirsiniz 100 gramlık suzdurulmuş konserve ton balığının 225 gramı proteindir Bu da 70 kilogram ağırlığındaki bir insanın alması gereken protein miktarının yaklaşık %40’ına eşittir Ton balığı ayrıca vucudun alması gereken temel aminoasitlerden 10’unu bunyesinde bulundurur Vucut bu aminoasitleri dokuların sağlığını koruması, beyin fonksiyonlarının calışması ve hormon dengesinde kullanır
Omega 3 Yağ Asidi Alımı
Ton balığı yağ iceriği sayesinde vucudu olumlu etkiler Omega 3 yağları kardiyovaskuler sistemin ve beynin sağlıklı calışmasına katkıda bulunur Vucut omega 3 yağlarını cilt ve sac sağlığı icin de kullanmaktadır Omega 3 yağlarının kandaki kotu kolesterol ve trigliserit seviyesini duşurduğu kanıtlanmıştır
100 gram ton balığı 015 gram omega 3 yağı icerir Bu da gunluk tavsiye edilen omega 3 miktarının %9’una eşittir
Diğer Besin Maddeleri
100 gram suzdurulmuş ton balığı 128 kaloridir
100 gram ton balığı ile gunluk:
B3 vitamini ihtiyacının %15’ini
B12 vitamini ihtiyacının %10’unu
B6 vitamini ihtiyacının %7’sini
Magnezyum ihtiyacının %6’sını
Demir ihtiyacının %3’unu
karşılayabilirsiniz
Tuz Alımı
Konserve ton balığının bir negatif etkisi tuz yani sodyum alımını artırmasıdır Vucudunuzun sıvı dengesi icin sodyuma ihtiyac vardır Ama aşırı sodyum alımı vucudun su tutmasına, boylece basıncının yukselmesine neden olur 100 gram ton balığı yaklaşık 400 mg sodyum icerir Bu da gunluk ihtiyacın dortte birine eşittir Ozellikle bir kalp rahatsızlığınız varsa, ton balığını fazla tuketmemeye ozen gosterin
Onemli Not: Konserve ton balıkları uzerine ABD’de yapılan araştırmalar, onemli bir problemi ortaya cıkarmıştır Bu da konserve ton balıklarının normalin cok uzerinde cıva icermesidir Fazla cıva sinir sistemini etkileyerek hasara uğratabilir Ayrıca cocukların zihinsel gelişimini engelleyebilir
Cıvanın deniz ve okyanuslara atmosfer aracılığı ile geldiği duşunulmektedir Butun dunyadaki fabrikaların ve santrallerin atmosfere saldığı cıva suların kirlenmesine neden olmaktadır Bu cıva deniz urunleri aracılığı ile bize gecmektedir Bu nedenler aşırı ton balığı tuketiminden kacınmak gerekir
h 3Konserve Ton Balığı Sağlıklı Mı?
 
Üst Alt