Köpek bakımı nasıl yapılır

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
56
Yaş
36
Coin
256,936
Köpek bakımı nasıl olmalıdır
KÖPEĞİNİZ İÇİN KORUNAN VE TEMİZ BİR YAŞAM ORTAMI SAĞLAYIN . Hava şartlarından ve tehlikelerden korunmanın yanı sıra iyi hijyen, kaliteli bir yaşamın temelidir.

DAİMA TATLI SUYU MEVCUT TUTUN.Optimal hidrasyonun sağlanması sağlık ve enerji için önemlidir.

KALİTELİ DİYETİ BESLEME VE OBEZİTEYİ ÖNLEME . Fazla kilolu insanlar ve hayvanlar sağlığı birçok yönden olumsuz etkileyebilir. Köpeğinizin boyutuna, yaşına, aktivite düzeyine ve ırka göre beslenme ihtiyaçlarına göre veterinerinizin yapacağı diyet önerilerini takip edin. Ödül olarak masa artıkları yerine sağlıklı ikramlar sağlamayı unutmayın.

Veterinere Götürün –

EVCİL HAYVANINIZI BİR VETERİNER TARAFINDAN DÜZENLİ OLARAK İNCELEYİN . Veteriner hekiminiz size aşılama programları, haşarat giderme ve dış parazit kontrolü hakkında bilgi verecektir. Evcil hayvanınızın aşı kayıtlarının bir kopyasını evinizde veya seyahat ederken yanınızda bulundurun. Evcil hayvanınızın hasta, yaralı olabileceğine veya bir şeylerin doğru görünmediğine inanıyorsanız, veterinerinize başvurun. Veterineriniz, köpeğinizi sağlıklı tutma konusunda uzmandır. Onunla bir ekip olarak çalışın.

Evde köpek egzersizleri
EGZERSİZ YAPMAK İÇİN ÇOK FIRSATLAR SUNUN.Köpeğinizin uygun olmasını sağlamak için gereken düzenli egzersizi yaptığından emin olun. Şekle girerek, köpeğiniz zevk aldığı aktivitelere katılma konusunda daha yetenekli olacaktır.

Köpeklerde iletişim
KÖPEĞİNİZLE İLETİŞİM KURUN VE BİR İLİŞKİ GELİŞTİRİN.Köpekler sosyal yaratıklardır ve sahipleriyle etkileşime girmeleri gerekir. Kaliteli zaman, köpeğinizi tanımanıza ve sahip olabileceği belirli ihtiyaçları anlamanıza yardımcı olur, ayrıca gelişebilecek bir hastalığın erken belirtilerini fark etme yeteneğinizi geliştirir. Ek olarak, bir ilişki geliştirmek için harcanan zaman, birçok istenmeyen davranış kalıbını önlemeye yardımcı olacaktır.

BASİT KOMUTLARI TAKİP ETMEK İÇİN KÖPEĞİNİZİ EĞİTİN . Yavru köpek ve köpek eğitimi dersleri çok yardımcı olabilir. Köpeğiniz temel ve gerekli komutları ne kadar iyi takip ederse, köpeğinizin güvenli ve uzun bir ömür yaşama şansı o kadar artar.

UYGULAMA ÜREME KONTROLÜ . Yavru köpek düşünmüyorsanız, kısırlaştırma veya kısırlaştırma belli bir seçenektir. Köpeğinizi çiftleştirmeyi planlıyorsanız veya başka nedenlerden ötürü kısırlaştırmaya karşıysanız, yanlışlıkları önlemek için uygun önlemleri alın. Mevcut diğer seçeneklerle ilgili olarak veterinerinize danışın.

Köpeklerde diş bakımı

DİŞ BAKIMI ÇOK ÖNEMLİDİR . Pek çok cins, ciddi etkileri olabilen diş eti hastalığına yatkındır. Bu durumdan kaynaklanan enfeksiyon, erken diş kaybına yol açar ve genellikle kalp kapakçıkları da dahil olmak üzere ana organlarda enfeksiyonlara neden olabilir.

BAKMAYIN VE TIRNAK KESME YAPMAYIN.Uzun tüylü köpekler, saçlarında mat ve buz topları oluşturmaya eğilimlidir. Aşırı büyümüş tırnaklar yaşlı köpeklerde yaygındır ve yürümelerini zorlaştırabilir. Ek olarak, bu tür tırnaklar kırılmaya çok daha eğilimlidir ve bu oldukça acı verici olabilir.

SONUÇTA BİLGİ GÜÇTÜR. GENEL OLARAK KÖPEĞİNİZİN ÖZEL YETİŞTİRİLDİĞİ VE KÖPEKLERLE YETİŞTİRME, EĞİTİM VE YAŞAMA HAKKINDA MÜMKÜN OLDUĞU ŞEYLERİ OKUYUN VE ÖĞRENİN. KÖPEĞİNİZ İÇİN GÜVENLİ VE KEYİFLİ BİR EV SAĞLAMAK İÇİN NE KADAR GÜVENLİ OLURSUNUZ.
 
Üst Alt