Köpek Kırıklarında İlk Yardım Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
52
Coin
256,936
Köpeğinizin vücudunda ya da ayağında başka bire kemik kapalı ya da açık bir biçimde kırılmış olabilir. Bunun anlamı kemik kırılmak sureti ile deriyi parçalamış ve dışarıdan görülür bir biçimde ya da içerde kırık bir şekilde kalmış olabilir.

Eğer köpeğiniz inliyor ve bir türlü ayağa kalkamıyor ise ayrıca vücudunda şişkinlik ile deformasyonda var ise ve hafifçe dokunmaktan bile acı duyuyor ise bu durum kırık sorunu ile karşı karşıya olduğunuzu göstermektedir.

Köpek Kırıklarında İlk Yardım
İlk önce köpeğinizin hareketlerini kısıtlayın.

Eğer kırık açık bir kırık ise bu bölgeyi yapışmayan bandaj ile sarın. Daha sonra sert zeminden koruyabilmek için pamuk kullanın.

Eğer kırılma ayakta ise bacağını pamuk yardımı ile sarın ve bandajlayın. Bandajı uygun görürseniz 2 kat yapabilirsiniz. Yani uygulayacağınız bandaj köpeğinizi veterinere ulaştırana dek idare etmelidir.

Tahta mutlaka düzgün bir spatula ya da düzgün bir plastik yardımı ile köpeğinizin ayağının düzgün bir hal almasını ve hareket etmemesini sağlayın. Pamuk ile bandaj yapmış olduğunuz ayağın alt kısmına sathı düzgünce koyun ve yeni bir bandaj yardımı ile ayağa sabitleyin.

Daha sonra vakit kaybetmeden hemen köpeğinizi veterinere götürün.

Similar threads

• Soru
Köpek Nasıl Yıkanır? Sevimli tüylü dostlarımız köpeklerin sağlıkları kadar bakımları da önemlidir. Hayatımızı paylaştığımız can dostlarımızın temizlik ve bakımlarını titizlikle yapmamız ömürlerini daha kaliteli geçirmeleri için yapmamız gerekenlerin en başında gelir. Köpeklerin cilt yapıları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Burkulma Ve Gerilme Durumlarında İlk Yardım Nasıl Yapılır? Burkulma Ve Gerilme Durumlarında İlk Yardım BURKULMALARDA VE GERİLMELERDE İLK YARDIM YAPILMASI Kasta veya tendonlardaki yırtılma, gerilme; bağlardaki veya eklem kapsülündeki yırtılma ise burkulma olarak tanımlanır. Burkulma ve gerilme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Yanık durumunu deri ya da kürk üzerinde ateş veya kaynar su ya da kaynar bir sıvının verdiği zararlar olarak kolaylıkla tanımlayabiliriz Derin yanık durumlarında yanmış olan bölgedeki sinir sistemi de öleceğinden köpeğiniz acı çekmiyor gibi görülebilir ya da bir şokun içerisinde olabilir Köpek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Kırık Ve Çıkık Durumlarında İlk Yardım Nasıl Yapılır? Kırık Ve Çıkık Durumlarında İlk Yardım KIRIKLARDA VE ÇIKIKLARDA, KIRIĞI VE ÇIKIĞI OLAN BİRİNE İLK YARDIM YAPILMASI Röntgen olmaksızın bir kemiğin kırık olup olmadığını belirlemek her zaman mümkün değildir. Eğer emin değilseniz, yaralanmaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Hayvanlarda İlk Yardımın Önemi Hayvanlarda ilk yardım, hayvanın sağlığı ve hayatının korunması açısından son derece önemlidir. Evcil hayvanlarımızın hayatlarını tehlikeye atabilecek birçok durumla karşılaşabiliriz. Bu durumlarda doğru müdahalede bulunabilmek, hayvanın yaşamını kurtarabilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Üst Alt