Köpek yanmalarinda ilk yardim nasil yapilir?

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
52
Coin
256,936
Yanık durumunu deri ya da kürk üzerinde ateş veya kaynar su ya da kaynar bir sıvının verdiği zararlar olarak kolaylıkla tanımlayabiliriz Derin yanık durumlarında yanmış olan bölgedeki sinir sistemi de öleceğinden köpeğiniz acı çekmiyor gibi görülebilir ya da bir şokun içerisinde olabilir

Köpek Yanmalarında İlk Yardım
Yanmış olan bölgeye hemen soğuk su dökün Fakat tüm vücudunu soğuk sudan koruyun Yani soğuk su sadece yanmış olan bölgeye dökülmelidir Eğer tüm vücuduna soğuk su dökerseniz bu sefer köpeğiniz soğuk su şokuna girecektir

Kesinlikle yanmış olan bölgedeki kürk ya da deri parçalarını eliniz ile kaldırmaya çalışmayın Kesinlikle bu bölgelere merhem ya da krem sürmeyin

Yanmış olan bölgeyi yapışmayan steril bir bez yardımı ile ya da gazlı bezle sarın Eğer o anda gazlı ya da bu tür bir bez yok ise hemen yemek saklamak için kullandığımız streç film ile yanık bölgesini kaplayın ve yaranın üzerine soğuk su ile ıslatmış olduğunuz bezi koyun

Eğer köpeğiniz yangından kurtulmuş ise duman nefes borusunu ile ciğerleri tahriş etmiş olabilir

Her ne olursa olsun köpeğinizi ile müdahaleden sonra hemen veterinere götürün

Similar threads

• Soru
Öncelikle yanığı olan hastanın üzerinde ilk yardım işlemini zorlaştıracak kıyafetler ve takılar çıkartılmalı ardından yanan bölge soğuk su ile bolca yıkanmalıdır Soğuk suda yıkama işleminden sonra nemli ve temiz bir pamuk bez ile (naylon, kadife vs olmamalı) yanığın etrafı sarılmalı ve en kısa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Kristal eşyaları temizlerken kesinlikle sıcak su kullanmayın. Her zaman için soğuk su kullanın. Kristallerde sıcak su kullanmak kristalin rengini matlaştırır. Kristal bardakalrın parlak olabilmesi için soğuk suyun içerisine birkaç parça limon kabuğu ekleyin. Eğer isterseniz aynı sonucu tuz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Öncelikle yanığı olan hastanın üzerinde ilk yardım işlemini zorlaştıracak kıyafetler ve takılar çıkartılmalı ardından yanan bölge soğuk su ile bolca yıkanmalıdır Soğuk suda yıkama işleminden sonra nemli ve temiz bir pamuk bez ile (naylon, kadife vs olmamalı) yanığın etrafı sarılmalı ve en kısa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Deri, vücudumuzun dış dünya ile temas yüzeyidir. Çevresel etkilere açıktır. Isı değişikliklerine duyarlı olma özelliği nedeniyle yanıkları sık görülür. Çocuklarda en sık kollar, daha sonra baş ve boyun bölgesi yanar. Yanık vakalarının % 94'ü evde meydana gelmektedir. En çok sıcak sıvılarla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Yanık ve haşlanmalarda ilkyardım Ateş, sıcak bir cisim, elektrik, radyasyon, asit veya bazla oluşan yaralara yanık; sıcak su ve buharın yol açtığı doku bozukluklarına ise haşlanma denir Vücut dokularının yanma derecelerine göre yanıklar üç gruba ayrılır: Birinci derece yanık: Güneş yanıkları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt