Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Kornea topografisi ne için çekilir?
Kornea Topografi lazer tedavisi öncesinde mutlaka uygulanması gerekmektedir. Özellikle keratokonus hastalığında ve korneada yapılacak herhangi bir cerrahi işlem öncesi, hastanın kornea yapısıyla ilgili bilgi veren bir tetkiktir.Kornea topografisi zararlı mi?
Göze ışık yansıtılarak geriye yansıması ölçülür bu sayede dokuların üç boyutlu görüntüleri edilir. Bu nedenle göz hiçbir zararlı etkisi yoktur.Kornea haritası neden yapılır?
Kornea haritası neden yapılır?Kornea topografya haritası, görme bozukluğunu düzeltmek için tam olarak ne kadar kornea dokusunun çıkarılacağını belirlemek için diğer testlerle birlikte kullanılır. Kornea, gözün önünü kaplayan ve göz bebeği, iris ve göz odasını koruyan şeffaf kubbe şeklindedir.
Kornea ölçümü nasıl yapılır?
Kornea ölçümü nasıl yapılır?Özel cihazlar kullanılarak yapılan bu ölçümde kornea yüzeyi (gözün en dış kısmı, renkli kısım önündeki şeffaf tabaka) değerlendirilir. Girişimsel olmayan bir tetkik aracıdır. Elde edilen veriler rakamların yanında renkli harita şeklinde görüntülerle gösterilir.
Kornea nedir ne ise yarar?
Gözün renkli kısmı olan iris tabakasının önündeki şeffaf tabakaya kornea denir. Göze gelen ışınlar ilk olarak bu dokudan geçtikten sonra retina dediğimiz sinir tabakasına ulaşır ve görme gerçekleşir. Korneanın saydamlığı veya düzenli şekli bu nedenle görmede önemli bir rol oynar.OCT göz testi nasıl yapılır?
OCT esnasında, makinanın önüne oturulur ve hareket ettirilmemesi için baş bir desteğe dayanır. Cihaz, göze dokunmadan gözü tarar. Tarama yaklaşık 5 ila 10 dakika sürer. Eğer göz bebekleri büyütüldüyse, muayene sonrasında birkaç saat ışığa duyarlılık yaşanabilir.OCT ile neye bakılır?
OCT ile neye bakılır?Optik koherens tomografi (OCT), gözün arkasını kaplayan ışığa duyarlı doku olan retinanın kesit resimlerini çekmek üzere ışık dalgalarının kullanıldığı girişimsel olmayan bir görüntüleme tekniğidir. OCT yoluyla retinanın her bir tabakası görülür ve tabakaların kalınlıkları haritalanıp ölçülür.