Koronavirüs için mucize besin elbette yok fakat alınacak önlemlerin başında bağışıklığı güçlendirmek geliyor. Fakat bunun için yüksek dozlarda ekstra vitamin mineral kullanmak yerine bu gereksinimlerinizi öncelikli olarak doğal besinlerden karşılamak seçilecek besinlerin protein, lif, vitamin, mineral ve antioksidanlardan güçlü olması, istikrarlı beslenme istikametinden büyük kıymet taşıyor.Araştırmalar nazaran bağışıklığı güçlendirmede tesirli olan vitaminler;
C VİTAMİNİ
C vitamininin en çok kırmızıbiber, greyfurt, lahana, brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası, çilek, maydanoz, turunçgiller, maydanoz, marul, kivide bulunmakla birlikte dışarıdan besinler yoluyla alınır, bedende üretilmez. Fazlası da bedende depolanmaz bu nedenle tertipli olarak dışarıdan alınması gerekmektedir. Çok kolay kayba uğrayan bir vitamindir. Yani uzun mühlet depolama yapılması, uzun ve yanlış pişirme prosedürleri büyük C vitamini kayıplarına yol açmaktadır. Besinleri nasıl tükettiğinizin, aslında ne tükettiğinizden çok daha kıymetli olduğunu unutmayınız.
D VİTAMİNİ
Direkt güneş ışığından, süt ve süt eserlerinden ve birtakım balık çeşitlerinden (sardalye ve uskumru) alabileceğimiz ve yağda çözünen bir vitamindir. Yapılan çalışmalarda D vitamininin bağışıklığı güzelleştirdiği gösterilmiştir. Yüksek kaliteli bir D vitamini desteği, bağışıklık sistemlerini güçlendirmek isteyenler için faydalı olabilir.
ÇİNKO
Çinko hindi eti, kuzu eti kabak çakirdeği, sarımsak, yer fıstığı, ıspanak,yumurta sarısı ve fasulyede bulunmakta. Çinko, bedenin üretemediği yahut depolayamadığı bir elementtir. Çinko, beden tarafından hücre üretiminde ve bağışıklık işlevlerinde kullanılır. Çinko, bağışıklık hücrelerini uyarır ve oksidatif gerilimi azaltır ve böylelikle bağışıklık sisteminizin güçlü kalmasına yardımcı olur.
*Ayrıca demir, magnezyum, selenyum üzere mineraller bağışıklık sistemimizde tesirlidir ve ihmal edilmemelidir. Bu yüzden beslenmemizde tam tahıllı ekmekler, kurubaklagil yemekleri ve yağlı tohumlar (ceviz, fındık, yer fıstığı, kaju vb.) bulunmalı.
SUYU İHMAL ETMEYİN
Su içmek kan deveranını hızlandırır. Ayrıyeten bedeninizdeki toksinleri atmak için ve enfeksiyonlara karşı savaşmak için bir numaralı faktördür. Günde en az 2-2,5 litre su içmek bağışıklığınızın güçlü kalmasında tesirli olacak.
PROBİYOTİK
Probiyotikler yoğurt, kefir, lahana turşusu üzere doğal olarak fermente edilmiş süt ve süt eserlerinde yahut öteki fermente yiyecek ve içeceklerde bulunur. Probiyotik bakterileri artık hepimiz sıkça duyuyoruz. Bedenimizi ziyanlı bakterilere karşı koruyan, enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olan bu dost bakteriler bağışıklığı da güçlendiriyor. size uygun probiyotiği de günlük beslenme nizamınıza eklemeniz bağırsak sıhhatinizi arttıracaktır, bağışıklığınızı güçlendirecektir
BİTKİ ÇAYLARI
Rastgele bir sıhhat sorunu olmayan şahısların, bağışıklığını, yeşil çay, zencefil, bal, limon ve karabiberle hazırlanacak bitki çayı ile destekleyebiliriz. Siyah çayın tabiatta bozulmamış ve işlenmemiş hali yeşil çaydır. Bu nedenle yapısında çok fazla mineral bulunur. Çayınıza ekleyeceğiniz bal ile hem çayın lezzeti hem de antioksidan tesiri arttırılabilir. Zencefil de bal üzere düzgün bir antioksidandır. Toz yerine tazesini kullanmak daha fazla fayda sağlayacaktır.
C VİTAMİNİ
C vitamininin en çok kırmızıbiber, greyfurt, lahana, brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası, çilek, maydanoz, turunçgiller, maydanoz, marul, kivide bulunmakla birlikte dışarıdan besinler yoluyla alınır, bedende üretilmez. Fazlası da bedende depolanmaz bu nedenle tertipli olarak dışarıdan alınması gerekmektedir. Çok kolay kayba uğrayan bir vitamindir. Yani uzun mühlet depolama yapılması, uzun ve yanlış pişirme prosedürleri büyük C vitamini kayıplarına yol açmaktadır. Besinleri nasıl tükettiğinizin, aslında ne tükettiğinizden çok daha kıymetli olduğunu unutmayınız.
D VİTAMİNİ
Direkt güneş ışığından, süt ve süt eserlerinden ve birtakım balık çeşitlerinden (sardalye ve uskumru) alabileceğimiz ve yağda çözünen bir vitamindir. Yapılan çalışmalarda D vitamininin bağışıklığı güzelleştirdiği gösterilmiştir. Yüksek kaliteli bir D vitamini desteği, bağışıklık sistemlerini güçlendirmek isteyenler için faydalı olabilir.
ÇİNKO
Çinko hindi eti, kuzu eti kabak çakirdeği, sarımsak, yer fıstığı, ıspanak,yumurta sarısı ve fasulyede bulunmakta. Çinko, bedenin üretemediği yahut depolayamadığı bir elementtir. Çinko, beden tarafından hücre üretiminde ve bağışıklık işlevlerinde kullanılır. Çinko, bağışıklık hücrelerini uyarır ve oksidatif gerilimi azaltır ve böylelikle bağışıklık sisteminizin güçlü kalmasına yardımcı olur.
*Ayrıca demir, magnezyum, selenyum üzere mineraller bağışıklık sistemimizde tesirlidir ve ihmal edilmemelidir. Bu yüzden beslenmemizde tam tahıllı ekmekler, kurubaklagil yemekleri ve yağlı tohumlar (ceviz, fındık, yer fıstığı, kaju vb.) bulunmalı.
SUYU İHMAL ETMEYİN
Su içmek kan deveranını hızlandırır. Ayrıyeten bedeninizdeki toksinleri atmak için ve enfeksiyonlara karşı savaşmak için bir numaralı faktördür. Günde en az 2-2,5 litre su içmek bağışıklığınızın güçlü kalmasında tesirli olacak.
PROBİYOTİK
Probiyotikler yoğurt, kefir, lahana turşusu üzere doğal olarak fermente edilmiş süt ve süt eserlerinde yahut öteki fermente yiyecek ve içeceklerde bulunur. Probiyotik bakterileri artık hepimiz sıkça duyuyoruz. Bedenimizi ziyanlı bakterilere karşı koruyan, enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olan bu dost bakteriler bağışıklığı da güçlendiriyor. size uygun probiyotiği de günlük beslenme nizamınıza eklemeniz bağırsak sıhhatinizi arttıracaktır, bağışıklığınızı güçlendirecektir
BİTKİ ÇAYLARI
Rastgele bir sıhhat sorunu olmayan şahısların, bağışıklığını, yeşil çay, zencefil, bal, limon ve karabiberle hazırlanacak bitki çayı ile destekleyebiliriz. Siyah çayın tabiatta bozulmamış ve işlenmemiş hali yeşil çaydır. Bu nedenle yapısında çok fazla mineral bulunur. Çayınıza ekleyeceğiniz bal ile hem çayın lezzeti hem de antioksidan tesiri arttırılabilir. Zencefil de bal üzere düzgün bir antioksidandır. Toz yerine tazesini kullanmak daha fazla fayda sağlayacaktır.