Koruyucu hekimlik

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Esirgeyici Hekimlik Tedavisi Hakkında Haberler

Esirgeyici diş hekimliği ağızda birinci diş in sürmesiyle başlayıp hayat sonuna kadar devam eden bir denetim / tedavi sürecidir.
Sağlıklı bir ağızın temellerini diş doktorunuzla birlikte atabilirsiniz...

Evlatta Gözetici Hekimlik

Mahsusen çocuklarda birinci çıkan diş lerden itibaren diş lerin, hal ve yapı olarak daha düzgün, sağlıklı ve dayanıklı olması sizin elinizde...

Süt diş leri bilindiği üzere alttan gelen daimi diş lerin mekanlarını tutmakla vazifelidirler. Arayüz çürüklerine bağlı yan kaybı yahut diş in vaktinden evvel kaybedilmesine bağlı mekan kayıpları daimi diş lerin sürmesinde sorun oluştururken tedavisi daha pahalı, zahmetli ve uzun olan ortodontik sorunlara yol açmaktadır.

Evlatta kollayıcı hekimlik pratikleri;

- Diş gelişiminin takip edilmesi
- Ağız hijyeninin sağlanması ( diş fırçalama...)
- Elverişli beslenme alışkanlığı kazandırma
- Berbat alışkanlıkların denetimi (parmak-dil emme, tırnak yeme vb.)
- Florür pratiği (klinikte - evde)
- Fissür örtücüler (sealant)
- Taraf tutucular
- Ortodontik tedavi
- Darbelerden himaye (spor koruyucuları)

Mevcut diş leri çürük oluşmadan korumak, evladın daha uygun beslenmesini, açık ve net konuşmasını ve sonuçta umum sıhhatini olumlu etkileyerek daha keyifli bir evlat olmasını sağlar.
Aile ve diş tabibi, iş birliği içinde evlada ömür uzunluğu sürecek uygun alışkanlıklar kazandırmış olurlar.

Erişkinde Hami Hekimlik

Ağızda, diş ve muhit dokuları ile mevcutsa ağız içi protezleri sistemli ve yanlışsız biçimde temizlemek gerekir. Böylelikle sağlanan hijyen sayesinde çeşitli diş ve diş eti illetlerinin önlenmesinin yanı sıra tat alma duygusu da iyileştirilmektedir.
Kişi kendi ağzında her detayı göremez, hasebiyle 6 ayda 1 diş tabibine ağız hijyenini denetim ettirerek muhtemel sorunları erken teşhis ettirmiş olur.
Planlı hamilelikten evvel, hamilelik devrinde gerilimden uzak, rahat ve huzurlu olmanız için, ağız sıhhatinizi kesinlikle bir diş doktoruna denetim ettirmelisiniz. Mevcut ağız içi problemler hamilelik müddetince olağandan daha süratli ilerler ve bu devirde ağız içi pratiklerden kaçınılmaktadır.
Ağız içi kanser muayenesi bir farklı kıymetli mevzudur. Diş doktoru yalnızca diş e bakmaz, diş in etrafındaki tüm yumuşak dokuları da denetim eder. Kızarıklık, kanama, acı, ısı değişikliklerine hassaslık üzere rahatsızlıklar günlük çiğneme fonksiyonlarında başlamış ve iki haftadan uzun sürmüşse kesinlikle diş tabibi denetimi gereklidir. Rastgele bir kanser lezyonu diş siz ağızda da ortaya çıkabilir.
Başkaca, hastaların kullandığı protezlerin de muayyen aralıklarla diş doktoru tarafından temizlenip cilalanması gereklidir.

Hami diş hekimliği pratikleri, tedavi edici diş hekimliği pratikleri ile karşılaştırılınca, erken teşhis ve tedaviler olduğu için maliyeti daha düşük, daha az kapsamlı ve daha kısa vadeli pratiklerdir.

Üst Alt