Modoratör
Tanınmış Üye
Reputation:
Kotex tampon nasıl kullanılır?
VAJİNAL TAMPON KULLANIMI Vajinal tamponlar yumuşak pamuk liflerinin silindirik bir şekil alacak şekilde preslenmesi şeklinde üretilirler. Silindirik şekil sayesinde tampon vajina içerisine rahatça yerleştirilebilir. Tampon adet kanı vücut dışına ulaşma şansı bulamadan direkt olarak vajina içinde emilmesini sağlar.Tampon adeti keser mi?
Vajinal tamponlar, kanın vajina dışına atılmadan önce emilmesini sağlayarak kadınların adet süresince yaşadığı sosyal ve hijyen sorunlarını ortadan kaldırır, adet günlerini adeta diğer günlerden farksız kılar. Tampon kullanımı ile adet kanı vücut dışına çıkmadan vajina içinde emilir.Adet döneminde tampon nasıl kullanılır?
Adet döneminde tampon nasıl kullanılır?Tamponlar pamuktan üretilen ve vajina içine yerleştirilerek adet döneminde kanı emen tıkaçlardır.Bazı tamponların kutusunda vajina içine itmek için bir aplikatör bulunur. Tamponların ucunda vajina dışına sarkan bir ip bulunur ve tampon kanı emdikten sonra bu ipten çekilerek çıkarılır.
Tampon mu daha hijyenik ped mi?
Tampon mu daha hijyenik ped mi?Ped: Toksik Şok Sendromu riski yoktur. Genellikle çok sık tampon kullanan kadınlarda ortay çıkan Toksik Şok Sendromu, kanın S. Aureus bakterisinin zehirli bileşenler üretmeye uygun ortam oluşmasından kaynaklanıyor. Ped kullanımında ise böyle bir durum söz konusu değildir.
Denize girerken tampon nasıl kullanılır?
Tamponlar, denize veya havuza girerken kullanılabilecek en uygun hijyen ürünüdür. Suya girmeden önce vajinaya tampon yerleştirilmeli, çıkarma ipinin mayoya gizlendiğinden emin olunmalıdır. Sudan çıkıldığında kullanılmış tampon çıkarmalı ve tekrar girilecekse yeni bir tampon yerleştirilmelidir.Adet tampon nasıl yapılır?
Vajinal tamponlar pamuktan yapılır. Sıkıştırılmış pamuk, adet kanını emerek kanın vajinadan dışarı akmasını engeller. Tampon, vajinanınüst bölümüne yerleştirilir, vajina etrafındaki kaslar sayesinde burada durur ve eğer tamamen kanı emip dolmadıysa aşağıya doğru inmez.Ped toksik şok yapar mı?
Ped toksik şok yapar mı?Ped: Toksik Şok Sendromu riski yoktur.