Kovancı Köyü Demirci Manisa

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Kovancı Köyü Demirci Bilgileri -Kovancı Köyü Hakkında - Kovancı Köyü Tanıtımı - Kovancı Köyü Resimleri

İlçe: DEMİRCİ - İl: MANİSA

Köy Muhtarı: Mesut KARAKAYA

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Cep Telefonu:

05372033171

Manisa
Bilgiler
Nüfus 233 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 45900
Alan Kodu 0482
Yönetim
Coğrafi Bölge Ege Bölgesi
İl Manisa
İlçe Demirci
Web Sitesi

Kovancı, Manisa ilinin Demirci ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği bilinmemektedir. Köyün tarihi geçmişi Başbakanlık Osmanlı Arşivleri Gn.Müd. yayınladığı Osmanlı kayıtlarına göre 1500’lü yıllara kadar dayanmaktadır.

Kültür

Köyde tipik batı Anadolu köy yerleşim yerlerinin gelenek, görenek ve yemekleri görülmektedir. Kendisine özgü yemek, folklörü yoktur.

Coğrafya

Çomaklı dağı güney eteğinde orman köyüdür. Manisa iline 180 km, Demirci ilçesine 28 km uzaklıktadır. Etrafında Demirci’nin Kuzuköy, Kılavuzlar köyleri, Gördes ilçesinin Deliçoban, Benliali ve Kaşıkçı köyleri vardır.

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 250
2000 233
1997 249

Ekonomi

Köyün ekonomisi, el halısı dokumacılığı, feldispat madeni üretilmesi, tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin Demirci ilçesi Kuzuköyün mahallesi iken 1980 yılında müstakil köy oldu. köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Mesut KARAKAYA
2004 - Bekir KARAÇAM
1999 - Bekir KARAÇAM
1994 - Mehmet YILMAZ
1989 - Mehmet YILMAZ
1984 - Mehmet DEMİRKAN

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır. Okulda 1,2 ve 3. sınıf öğrencileri 1 öğretmen ile eğitim öğretim görmektedir. 4,5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri komşu Kılavuzlar Kahve Mah. İlköğretim Okulu’nda eğitim görmektedir. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Üst Alt