Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
KPSS-A ve B ne demek?
i- Genel kültür ve genel yetenekten oluşan KPSS-B kadrolarına yönelik sınav. ii- Genel kültür ve genel yeteneğe ek olarak eğitim bilimlerini de içeren KPSS-Öğretmenlik sınavı. iii- Genel kültür ve genel yeteneğe ek olarak alan bilgisini (İktisat, Muhasebe, Maliye vb) de içeren KPSS-A sınavıdır.Mühendisler KPSS hangi oturumlara girecek?
Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır. Bu kadrolara yapılacak atamalar için müracaat edecekler KPSS-B’ye girmektedir.KPSS P3 ile ne olunur?
KPSS P3 ile ne olunur?KPSS P3 Puanıyla Başvuru Yapabileceğiniz Bazı kurum ve Kadroları
- Gümrük Müsteşarlığı
- Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
- Maliye Bakanlığı
- Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü
- T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü
- Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü
Mühendisler MBA yapabilir mi?
Sadece popüler olduğu için değil, aynı zamanda bilgisayar, mühendislik veya sanat geçmişine sahip herhangi bir öğrenci ek bir beceri seti olarak MBA yapabilir. MBA, işletme kavramlarında güçlü bir teorik temel sağlar ve öğrencilerin sınıfta öğrendiklerini test etmek için pratik fırsatlar sunar.2022 KPSS B grubu nedir?
KPSS B MEMURLUK KADROLARI A Gurubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Gurubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.A grubu ve B grubu kadro ne demektir?
A grubu ve B grubu kadro ne demektir?Ancak düşük sayıda da olsa KPSS-A kadrolarına mühendislik veya diğer dört yıllık bölüm mezunlarının da müfettiş, denetmen, kontrolör ve uzman yardımcısı olarak başvurabilmesine de imkan tanımaktadır. B Grubu Kadrolar KPSS-B grubu kadrolar ise yukarıda belirtilen KPSS-A dışında kalan tüm devlet kadrolarıdır.
A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.
2016-2018-2020 gibi her 2 yılda bir yapılmaktadır.
KPSS 3 puanı ile nereler tercih edilir?
KPSS 3 puanı ile nereler tercih edilir?P-3 puan türü hem merkezi hem de kurumsal yerleştirmeler için kullanılabiliyor. Mühendis, memur, teknikler, hemşire, teknisyen ve psikolog gibi memur atamaları P-3 puan türü ile gerçekleştiriliyor.