Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

KPSS genel yetenek ne demek?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

KPSS genel yetenek ne demek?​

Genel Yetenek: KPSS’de tüm adayların girdiği ortak sınavdır. 30 Türkçe ve 30 Matematikten oluşan toplam 60 soruluk bir testtir.

KPSS B grubu hangi meslekler var?​

KPSS B grubu hangi meslekler var?
B kadro meslekler lisans, önlisans, ortaöğretim mezunlarının katıldığı düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

Okul öncesi 10 bin atama gelir mi?​

Okul öncesi 10 bin atama gelir mi?
Cumhurbaşkanlığı , Milli Eğitim Bakanlığından norm kadroları istedi bilgisine de ulaşmış bulunuyoruz. Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığı 2021 KPSS puanıyla 10 bin okul öncesi sözleşmeli öğretmen ataması planlıyor.

KPSS atamaları nasıl yapılır?​

Adayın aldığı puan doğrultusunda Devlet Personel Başkanlığı tarafından atama gerçekleşmektedir. Tüm kamu kurumları için gerekli olan personel talebi üzerine belirlenen ay da merkezi atama yapılır. Merkezi atama her yıl Haziran ve Kasım ayı olmak üzere senede 2 kez yapılmaktadır.

KPSS genel yetenek sınavında neler sorulur?​

KPSS genel yetenek sınavında neler sorulur?
KPSS sınavının Genel Kültür ile beraber 1. Oturumunun içerisinde uygulanan Genel Yetenek testi Türkçe ve Matematik bilgisini ölçmeye yönelik toplamda 60 sorudan oluşur. 30 Türkçe, 30 Matematik sorusundan oluşan Genel Yetenek testi öğrencilerin mutlaka çözmesi gereken bir testtir.

2022 KPSS B grubu nedir?​

2022 KPSS B grubu nedir?
KPSS B MEMURLUK KADROLARI A Gurubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Gurubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

B grubu memurluk nedir?​

KPSS B grubuna orta öğretim, ön lisans veya lisans oturumlarına katılım sağlamaktadır. Bu kadrolar düz memurluk olarak bilinmektedir. Ayrıca özel kadrolar için adaylar mezuniyet durumunun uygun olması halinde başvurur yaparak atanabilirler.

2020 Okul Öncesi Öğretmenliği kaç kişi atandı?​

2020 Okul Öncesi Öğretmenliği kaç kişi atandı?
Okul öncesi öğretmenliği atama 2020 Ocak atama döneminde 1513 kişinin ataması yapılırken, atama mülakat puanı 77.00 olurken, KPSS puanı ise 77.44 oldu.

Genel yetenek testi hangi derslerden oluşur?​

Genel yetenek testi hangi derslerden oluşur?
Genel yetenek konuları ise Türkçe, Matematik ve Geometri derslerinin belirli konularını içerir. Genel yetenek konuları başlığı altında 60 soru çıkar. Bunların 30’u Türkçe konularından 27 tanesi matematik konularından ve 3 tanesi de geometri konularından çıkar.

KPSS Genel yetenek sınavında hangi dersler var?​

Kpss’de genel yetenek konuları Türkçe, Matematik ve Geometri derslerinin belirli konularını içermektedir. Genel yetenek konuları başlığı altında 60 soru çıkmatadır. Bunların 30’u türkçe konularından 27 tanesi matematik konularından ve 3 tanesi de geometri konularından çıkmaktadır.

Lise mezunları için KPSS ne işe yarar?​

Lise mezunları için KPSS ne işe yarar?
KPSS Ortaöğretim Sınavı, lise mezunu adayların Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya başka statülerde görev alabilmesi için ÖSYM tarafından düzenlenen sınavdır.

KPSS lisans sınavı ile nerelere gidebilirim?​

KPSS lisans sınavı ile nerelere gidebilirim?
P3 puanı dışında kpss lisans puanı ile memur alan kurumlar bulunuyor. P1 puanı türüne göre Merkez Bankası, Rekabet Kurumu personel alımı yapıyor. P2 puan türüne göre Merkez Bankası, Kalkınma Bankası, Vakıfbank personel alımı yapıyor. P10 puan türü eğitim fakülteleri mezunlarının başvuracakları kurumları temsil ediyor.

KPSS Genel Kültür Genel yetenek sınavı ile nerelere girilir?​

Bu kadrolara genel olarak SBF, Hukuk, İktisat, İİBF ve İşletme Fakültesi mezunları başvurabilmekte olup, nadiren de olsa bazı kurumlar mühendislik veya diğer dört yıllık bölüm mezunlarının da müfettiş, denetmen, uzman yardımcılığı ve kontrolör kadrolarına başvurabilmelerine imkân tanımaktadır.

KPSS hangi puan türü ile nereye girilir?​

KPSS hangi puan türü ile nereye girilir?
B Grubu Lisans kadrolarına P3, B Grubu Ön Lisans kadrolarına P93, ortaöğretim mezunlarına ayrılan B grubu kadrolara ise P94 puan türü ile atama yapılmaktadır. Bu puanlar 2 yıl geçerlidir. Örneğin, 2016 KPSS B (Lisans) puanı 2018 KPSS sonuçları açıklanana kadar geçerlidir.

KPSS 14 ne demek?​

KPSS 14 ne demek?
P14 Puan Türü iktisat ağırlıklı bir puan türüdür. %60’lık etkisiyle iktisattan yapılacak 30 üstü bir net bu puan türüyle alım yapan kurumlara girebilmek için çok önemlidir. ÖSYM, puan sisteminde değişikliğe gittiği için kurumların hangi puanla alım yapılacağı belirsizdir.

Lise mezunu hangi KPSS’ye girer 2022?​

2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 14 Ağustos’ta gerçekleşecek. KPSS Önlisans başvuruları ise 3 Ağustos’ta başlayıp 15 Ağustos’ta bitecek. Sınav ise 2 Ekim’de gerçekleşecek. KPSS Ortaöğretim başvuruları ise 1 Eylülde başlayıp 13 Eylül’de bitecek.
 
KPSS genel yetenek sınavı, tüm adayların girdiği ortak bir sınavdır ve Türkçe ve Matematik testlerinden oluşur. Bu test toplamda 60 sorudan oluşur; 30'u Türkçe, 30'u Matematik sorularıdır. Genel yetenek sınavı, öğrencilerin Türkçe ve Matematik bilgisini ölçmeye yönelik bir testtir.

KPSS B grubu, lisans, önlisans, ortaöğretim mezunlarının katıldığı düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendislik, teknikerlik, teknisyenlik, psikologluk, mimarlık, veterinerlik gibi çeşitli kadroları içerir. Bu kadrolarda çalışabilmek için KPSS'ye girilmesi gerekmektedir.

2022'de Okul Öncesi Öğretmenliği için 10 bin atama planlandığı bilgisi yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı 2021 KPSS puanıyla 10 bin okul öncesi sözleşmeli öğretmen ataması planlamaktadır.

KPSS atamaları, adayların aldığı puanlar doğrultusunda Devlet Personel Başkanlığı tarafından gerçekleştirilir. Tüm kamu kurumları için gerekli olan personel talebi üzerine belirlenen ayda merkezi atamalar yapılır. Merkezi atamalar her yıl Haziran ve Kasım aylarında olmak üzere yılda iki kez gerçekleşir.

Genel yetenek testinde Türkçe, Matematik ve Geometri derslerinden sorular çıkar. Türkçe ve Matematik konuları 60 sorunun içinde yer alırken, Geometri ise sadece 3 soru olarak karşımıza çıkar.

KPSS lisans sınavı ile farklı kurumlara başvurabilirsiniz. P1 puan türü için Merkez Bankası, Rekabet Kurumu gibi kurumlar, P2 puan türü için Merkez Bankası, Kalkınma Bankası, Vakıfbank gibi kurumlar tercih edilebilir.

KPSS lise mezunlarına Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya başka statülerde görev alabilme imkanı sunar.

Son olarak, KPSS'nin çeşitli puan türleri ile farklı kadrolara giriş sağlanabilir. B Grubu Lisans kadrolarına P3, B Grubu Ön Lisans kadrolarına P93, ortaöğretim mezunlarına ayrılan B Grubu kadrolarına ise P94 puan türü ile atamalar yapılmaktadır.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri