Kpss Tercihi Nasıl Yapılır

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
ilk kez kpss sınavına girdik
orta oğretim tercih kılavuzu sayfasını acamıyoruz ve tercih yapamadık biri varsa orda bize yardım edebilir mi

Cevap: Kpss Tercihi Nasıl Yapılır

Yerleştirme işlemlerinde ortaoğretim mezunları KPSSP94, onlisans mezunları KPSSP93 ve lisans mezunları KPSSP3 puanlarını kullanacaklardır Herkes Kpss ye girdiği oğrenim duzeyinden tercih yapabilecektir Orneğin sınava ortaoğretim duzeyinden başvurduysanız fakat şimdi onlisans mezunu olduysanız, ortaoğretim duzeyinden tercih yapabilirsiniz

Tercih başvurularının yapılacağı son gune kadar istenen şartları sağlamanız gerekir Orneğin tercih başvurularının son gunune kadar bilgisayar sertifikanızın olması gerekir veya o tarihe kadar okulunuzdan mezun olmanız gerekir Eğer bu şartları sağlayamıyorsanız tercih yapar da yerleştirilirseniz aynı puanla bir daha 2024 yılında yapılacak sınava kadar tercih yapamazsınız Bu nedenle tercih yaparken cok dikkatli olmanız ve şartlarını sağlayamadığınız kadrolara başvurmamanız gerekir

Tercih yaparken sisteme girebilmek icin şifre edinmeniz gerekmektedir Eğer daha onceki yerleştirmelerde şifre edindiyseniz onunla giriş yapabilirsiniz Şifre almadıysanız ya da unuttuysanız şifre edin alanına tıklayarak kimlik bilgilerinizi girecek ve ekrandaki acıklamaları izleyerek şifrenizi alacaksınız Eğer bilgilere e mail adresi de yazarsanız daha sonra şifrenizi unuttuğunuzda daha kolay şifreye ulaşabilirsiniz

Daha onceki kpss yerleştirmelerine başvurup yerleştirilen adaylar eğer yerleştirildikleri kurumlarca atamaları yapılmadıysa yerleştirildikleri kurum veya kuruluştan yerleştirildikleri kadro veya pozisyona atanmadıklarını gosteren resmi bir belge alarak bu belge ile birlikte şahsen Osym ye başvurması gerekmektedir Yoksa tercih yapamayacaklardır

Üst Alt