AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam etmesi için lütfen devre dışı bırakın.

kuran ı kerimde gecen dilek duaları

SoruCevap

Üye
Tepkime
63
Coin
256,935
kuran ı kerimde gecen dilek duaları

1AYET Anlamı:Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla

De ki: Bize hicbir zaman Allahın yazdığından başka bir şey ulaşmaz O, bizim Mevlamızdır ve muminler onun icin yalnız Allaha dayanıp guvensinler!(Tevbe, 51)

Okunuşu: BismillahirRahmanirRahim

Kul ley yusibena illa ma keteballahu lena, huve Mevlana ve alallahi fel yetevekkelilmuminun

2AYET

Anlamı: Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla

Ve eğer Allah sana bir keder dokunduracak olursa, onu Ondan başka acacak yoktur; ve eğer O, sana bir hayır dilerse, o zaman da Onun lutfunu reddedecek yokturO, lutfunu kullarından dilediğine nasib eder O, cok bağışlayan, cok merhamet edendir (Yunus, 107)

Ve iy yemseskellahu bi durrin fela kaşife lehu illa hu ve iy yuridke bi hayrin fela radde li fadlih, yusibu bihi mey yeşau min ıbadih, ve huvelğafururrahim

3AYET

Her halde hem benim Rabbim, hem sizin Rabbiniz olan Allaha guvenip) dayanmışım Hic (bir) yerde bir debelenen (canlı) yoktur ki percemini O tutmuş olmasın! Şuphe yok ki Rabbim doğru bir yol uzerindedir (Hud, 56)

Inni tevekkeltu alallahi rabbi ve rabbikum, ma min dabbetin illa huve ahizum bi nasıyatiha, inne rabbi ala sıratım muştekim

4AYET

Nice hayvanlar var ki, rızkını (yanında) taşıyamaz; Allah onlara da rızık veriyor, size de! O her şeyi işitendir, bilendir (Ankebut, 60)

Okunuşu:BismillahirRahmanirRahim

Ve ke eyyim min dabbetil la tahmilu rizkaha, Allahu yerzukuha ve iyyakum ve huve ssemiulalim

5AYET

Allah insanlara rahmetinden her neyi acarsa artık onu tutacak, kısacak kimse yoktur Her neyi de tutar kısarsa onu da ondan sonra salacak yoktur O, oyle gucludur, oyle hikmet sahibidir (Fatır, 2)

Ma yeftehıllahu linnasi mir rahmetin fela mumsike leha, ve ma yumsik fe la mursile lehu mim badih, ve huvelazizu 1hakim

6AYET

Andoldun ki, onlara: O gokleri ve yeri kim yarattı? diye sorsan kesinlikle Allahtır diyeceklerdir De ki: Gordunuz ya, Allahtan başka cağırdıklarınızı, eğer Allah bana bir keder dilerse, onlar Onun vereceği kederi acabilirler mi? Ya da O, bana bir rahmet dilerse onlar Onun rahmetini (engelleyip) tutabilirler mi? De ki: Allah bana yeter! Tevekkul edenler hep ona dayanır! (Zumer, 38)

Ve lein seeltehum men halekassemavati velarda le yekulunnallah, kul eferaeytum ma tedune min dunillahi in eradeniyallahu bi durrin hel hunne kaşifatu durrihi ev eradeni bi rahmetin hel hunne mumsikatu rahmetih, kul hasbiyallahu aleyhi yetevekkelilmutevekkilun

7AYET

Eğer aldırmazlarsa de ki: Bana Allah yeter! Ondan başka ilah yoktur Ben Ona dayanmaktayım ve O, o buyuk arşın sahibidir! (Tevbe, 129)

Fe in tevellev fe kul hasbiyallahu la ilahe illa hu, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbularşilazim

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt