Son konular

Kuran-ı Kerim'de Peygamberimizle ilgili ayetler

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Peygamberimizle ilgili ayeti kerimeler
Peygamberimiz hakkındaki ayetler
Hz Muhammed ile ilgili ayetler

Kuşkusuz biz seni bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak yargı (Kur'an) ile gönderdik Sen cehennemin halkından sorumlu tutulmayacaksın (2119)

İşte bunlar Allah'ın ayetleridir; onları sana bir adalet olarak okuyoruz Sen de gönderilen elçilerdensin (2252)

Şüphesiz Allah'ın sana gösterdiği gibi millet aralarında hükmetmen için biz sana Kitabı hak olarak indirdik (Sakın) Hainlerin savunucusu olma (4105)

Ey peygamber Rabbinden sana indirileni beyanat et Eğer (bu görevini) yapmayacak olursan O'nun elçiliğini bildiri etmemiş olursun Allah seni insanlardan koruyacaktır Şüphesiz Allah kafir olan bir topluluğu hidayete erdirmez (567)

De ki Ey halk ben Allah'ın sizin hepinize gönderdiği bir elçisi (peygamberi)yim Ama göklerin ve yerin mülkü yalnız O'nundur O'ndan başka ilah yoktur O diriltir ve öldürür Öyleyse Allah'a ve ümmi peygamber olan elçisine iman edin O da Allah'a ve O'nun sözlerine inanmaktadır Ona iman edin ama hidayete ermiş olursunuz (7158)

Biz elçileri müjde vericiler ve uyarıpkorkutucular olmaktan diğer (bir nedenle) göndermiyoruz Şu halde kim iman ederse ve (davranışlarını) düzeltirse bundan böyle onlar için korku yoktur onlar mahzun da olmayacaklardır (648)

De fakat: O gökleri ve yeri yaratırken ve O (daima) besleyen (hiç) beslenmezken ben Allah'tan başkasını mı veli edineceğim?De oysa: Bana gerçekte Müslüman olanların ilki olmam emredildi ve: Sakın müşriklerden olma(denildi) (614)

Böylece ancak Allah'tan başkasına ibadet etmeyin Sahiden ben sizi O'nun kadar uyaran ve müjdeleyenim; (112)

İnkâr edenler derler oysa: Ona Rabbinden bir ayet (mucize) indirilseydi yaSen yalnızca bir uyarıcısın ve her topluluk için bir hidayet önderisin (137)

Her ümmet içinde kendi nefislerinden onların üzerine bir şahid getirdiğimiz gün seni de onlar üstünde bir şahid olarak getireceğiz Biz Kitabı sana herşeyin açıklayıcısı Müslümanlara bir hidayet bir rahmet ve bir müjde olarak indirdik (1689)

Sizi en iyi Rabbiniz bilir; dilerse size acınacak şey eder dilerse sizi azablandırır Biz seni onların üstüne bir temsilci olarak göndermedik (1754)

De oysa: Kuşkusuz ben fakat sizin benzeriniz olan bir beşerim; yalnızca bana sizin ilahınızın tek bir ilah olduğu vahyolunuyor Kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa bundan böyle salih bir amelde bulunsun ve Rabbine ibadette hiç kimseyi müşterek tutmasın(18110)

Biz seni alemler için yalnızca bir rahmet olarak gönderdik (21107)

De ama: Ey insanlar doğrusu ben sizin için yalnızca bir uyarıcıyım(2249)

Biz seni sadece bir müjde verici ve uyarıpkorkutucu olarak gönderdik (2556)

(De ama) Ben fakat bu şehrin Rabbine ibadet etmekle emrolundum ki O burasını kutlu ve saygın kıldı herşey O'nundur Ve Müslümanlardan olmakla emrolundumVe Kur'an'ı okumakla da (emrolundum) Artık kim hidayete gelirse kendi nefsi için hidayete gelmiştir; kim sapacak olursa de ki: Ben yalnızca uyarıcılardanım(279192)

Muhammed sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir; oysa o Allah'ın Resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur Allah herşeyi bilendir (3340)

Ey Peygamber gerçekte biz seni bir şahid bir müjde verici ve bir uyarıcı olarak gönderdik Ve kendi izniyle Allah'a çağıran ve nur saçan bir çerağ olarak (gönderdik) Mü'minlere müjde ver; fiilen onlar için Allah'tan büyük bir fazl vardır (334547)

Biz seni ama bütün insanlara bir müde verici ve uyarıcı olarak gönderdik Oysa insanların çoğu bilmiyorlar (3428)

Kuşkusuz biz seni adalet ile bir müjde verici ve bir uyarıcı olarak gönderdik hiçbir ümmet yoktur ama içinde bir uyarıcı gelipgeçmiş olmasın (3524)

Andolsun hikmetli Kur'an'a, Fiilen sen gönderilen (elçi)lerdensin Doğruca bir yol üzerinde(sin) (Kur'an) Dinç ve üstün olan esirgeyen (Allah')ın indirmesidir Babaları uyarılmamış bu nedenle kendileri de gafil kalmış bir kavmi uyarman için (gönderildin) (3626)

Biz ona (Peygambere) şiir öğretmedik; (bu) ona yakışmaz da O (kendisine indirilen Kitap) yalnızca bir nasihat ve anlaşılır biçimde bir Kur'an'dır (3669)

De ancak: Ben, sadece bir uyarıcıyım Bir olan, kahreden Allah'tan diğer bir ilah yokturGöklerin, yerin ve ikisi arasında bulunanların Rabbidir, üstün ve güçlü olan, bağışlayandırDe ancak: Bu (Kur'an), büyük bir haberdirSizler ise, ondan yüz çeviriyorsunuz Melei Ala (ulu kalabalık) tartışıp dururken, benim hiçbir bilgim yokturBana fakat, yalnızca anlaşılır biçimde bir uyarıcı olduğum vahyolunmaktadır(386570)

Allah'ın dışında birtakım veliler edinenler ise; Allah onların üstünde gözetleyicidir Sen onların üzerinde bir temsilci değilsin (426) *

Üst Alt