Kur'anda gecen ruya ile ilgili ayetler

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Kur'anda gecen ruya ile ayetler

Kur'anda Ruya
| Kurani Kerim Mealleri
Enfal Suresi 43 Ayet Hani Allah, sana ruyandan onları az gosteriyordu; eğer sana onları acık gosterseydi, korkacak ve kumanda da tartışacaktınız Fakat Allah, selamete bağladı; cunku O, butun sinelerin ozunu bilir
Yusuf Suresi 4 Ayet Bir vakit Yusuf babasına: Babacığım, ben ruyada onbir yıldızla guneşi ve ayı gordum Gordum ki, onlar bana secde ediyorlardedi
Yusuf Suresi 5 Ayet Babası: Yavrum, ruyanı kardeşlerine anlatma, sonra sana bir tuzak kurarlar; cunku şeytan, insana belli bir duşmandır

Yusuf Suresi 36 Ayet Onunla birlikte zindana iki delikanlı daha girdi Birisi: ruyada kendimi şarap sıkarken goruyorumdedi Diğeri: Ben, ruyada kendimi basımın ustunde bir ekmek gotururken goruyorum, ondan kuşlar yiyor Bize bunun tabirim haber ver; cunku biz seni iyilik sevenlerden goruyoruzdedi
Yusuf Suresi 41 Ayet Ey zindan arkadaşlarım, gelelim ruyanıza: Biriniz, efendisine yine şarap sunacak, diğeri asılacak ve kuşlar basından yiyecek; işte fetvasını istediğiniz mesele halledildi!dedi

Yusuf Suresi 43 Ayet Bir gun hukumdar: ruyamda yedi arık ineğin yemekte olduğu yedi semiz inek ve yedi yeşil başakla diğer yedi kuru başak goruyorum Ey efendiler, eğer ruya tabir ediyorsanız, bana ruyamı halledin!dedi
Yusuf Suresi 44 Ayet Dediler ki: ruya dediğin, demet demet hayallerdir, biz ise hayallerin tabirini bilmiyoruz
Yusuf Suresi 46 Ayet Gelip: Yusuf, ey dosdoğru kişi, yedi semiz inek bunları yedi arık inek yiyor ve yedi yeşil başakla diğer yedi kuru başakruyasını bize tabir et, umit ederim ki, o insanların yanına cevapla donerim, ola ki, değerini bilirler dedi
Yusuf Suresi 100 Ayet Ana ve babasını taht uzerine cıkardı, hepsi Yusuf icin secdeye kapandılar Yusuf da:Ey babacığım, işte bundan onceki ruyamın yorumu bu; gercekten Rabbim onu gercekleştirdi, cidden bana iyilikte bulundu;cunku beni zindandan cıkardı; şeytan benimle kardeşlerimin arasını durtuşturdukten (bozduktan) sonra sizi colden buraya getirdi Gercekten Rabbim, dilediği şey icin aldığı tedbirde cok hoş davranır Gercek şu ki, O, herşeyi cok iyi bilen, her yaptığın bir hikmete gore yapandır!
Yusuf Suresi 101 Ayet Ey Rabbim, Sen bana mulkten bir nasip verdin ve bana ruyaların tabirinden bir ilim oğrettin Gokleri ve yeri yaratan Rabbim, dunya ve ahirette benim velim Sensin! Benim ruhumu musluman olarak al ve beni iyiler arasına kat!dedi
Enbiya Suresi 5 Ayet (Onlar): Bunlar bir takım karışık ruyalar; yok onu kendisi uydurdu; yok o bir şairdir; oyle değilse, onceki peygamberlerin gonderdikleri gibi, bize bir mucize getirsin!derler
Saffat Suresi 102 Ayet (Oğlu) yanında koşma cağına gelince : Yavrum, ben seni ruyamda boğazladığımı goruyorum Artık bak ne duşunursun?dedi (Cocuk da): Babacığım sana ne emrediliyorsa yap! Beni inşaallah sabredenlerden bulacaksın!dedi
Saffat Suresi 105 Ayet ruyaya gercekten sadakat gosterdin, işte Biz guzel davrananları boyle mukafatlandırırız
Fetih Suresi 27 Ayet Andolsun ki, Allah gercekten peygamberine o ruyayı hakkıyla doğru gosterdi, Şanıma yemin ederim ki, İnşaallah Mescidi Haram'a guvenlik icinde başlarınızı kazıtarak, kırkarak korkusuzca gireceksiniz! Ancak O, sizin bilmediğiniz şeyleri bildi de ondan once yakın bir fetih verdi

Üst Alt