KURUYAN EKMEKLERİ DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,936
Ekmek sofralarımızın en baş misafiridir Sofra ne kadar dolu olursa olsun, eğer ekmek yoksa o sofra eksiktir Güzelim ekmek sepetlerinin içindeki tazecik ekmekler iştahla yenmeyi beklerler Ekmeği o kadar severiz ki “ya yetmezse düşüncesiyle hep fazla fazla alırız Sonra da o ekmeklerin bir kısmını tüketemeyip maalesef çöpe atarız Halbuki yeri gelir ekmek birkaç malzeme ilavesiyle başlı başına bir yemeğe dönüşür

Kurumuş Ekmekleri Değerlendirin!
İşte size kuruyan ekmeklerden yapabileceğiniz farklı alternatiflerden birkaçı:
Çok geleneksel bir lezzet olmakla birlikte özellikle büyük şehirlerde unutulmaya başlanan bir yemektir papara Hem kuruyan ekmekler değerlendirilmiş olur hem de kullanılan et suyuyla ekmeklerin besin değeri daha da yükseltilir Bir diğer alternatif süt ve yağla ıslatacağınız kuru ekmeklerinizi fırın kabına dizip üzerine de peynir ya da dilediğiniz bir başla malzeme ilavesiyle fırına vermek ve lezzetli bir pizza elde etmektir Yine çok sevilen bir tarif olarak robottan geçireceğiniz ekmeklerinizi soğan, yumurta ve baharat ilavesiyle köfte haline getirmek ve kızartıp servis yapmaktır

Yemeğinizin yanına güzel bir çorba yaptıysanız, kalan ekmeklerinizi minik minik doğrayıp kırmızı biberli, naneli yağda kızartarak nefis kızarmış ekmekçikler (krutonlar) elde edebilirsiniz
Eğer ekmeğiniz çoksa ve hemen tüketemeyecekseniz ekmeklerinizi fırında güzelce kurutun ve sonra robot ya da rondodan geçirerek un haline getirin İşte size köftelerinizde kullanmak için hazır galeta unu Fırında tüm rutubeti giden ekmekleri bozulmadan kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz

Son olarak da size çocukluğumun Pazar günü kahvaltılarından bir ipucu vermek istiyorum; Herkesin iştahla yiyeceği yumurtalı ekmek! Yumurta ve sütü çırpın, ekmeklerinizi bu karışımı batırıp ıslanmasını sağlayın ve sonra da kızgın yağda nar gibi kızartın Ya da aklınıza gelen bir başka tarifi uygulayın ama lütfen kuruyan ekmeklerinizi atmayın…
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt