Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
2024 Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kutlu Doğum Haftası programlarında yer alan faaliyetler

Ucuncu Bine Girerken Turkiye konulu bir sempozyum yapılacaktır

Yine her yıl olduğu gibi bu yıl da İslami Araştırmalar Odulu yarışması gercekleştirilecektir

Turkiye genelinde İslam ve Calışma konusunda panel ve konferanslar duzenlenecektir

Yine bu yıl Universite gencliğinin katılacağı Acık Oturum, lise gencliğinin katılacağı 1Munazara ve butun genclerimizin katılabileceği Şiir ve Muzik Şoleni duzenlenecektir Bu şolende genclerin ilgi gosterdiği şairler şiir okuyacak, ses sanatcıları ve ozanlar da bestelerini seslendireceklerdir

Gecen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kutlu Doğum Haftası yurtdışında da ceşitli etkinliklerle kutlanacaktır Bu sene Baku, Osh ve Aşkabatda mahallindeki ilahiyat fakultelerinin oğretim uyelerinden 3er kişi, Uskup, Bahcesaray, Kosova ve Kıbrısta ise Turkiyeden gonderilecek 2şer kişilik ekiplerce, Kazanda ise Moskova Din Hizmetleri Muşaviri ve Turkiyeden gonderilecek bir temsilcinin katılımı ile panel ve konferanslar duzenlenecektir Ayrıca Avrupa ulkelerinde Kutlu Doğum Haftası programları icra edilecektir

Cocuklara yonelik olarak, Cocuk Şarkıları ve İlahileri Gufte Yarışması başlattık Bu yarışma gazete ilanlarıyla tum yurda duyuruldu Yarışma neticesinde cok guzel guftelerin cıkacağını umit ediyoruz

Kuran kurslarında eğitim goren oğrencileri araştırmaya teşvik etmek amacıyla İslam ve Calışma konulu bir yazı yarışması duzenledik Bu yarışma icin Diyanet İşleri Başkanlığımız ile işbirliği yapılarak Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kuran kurslarında eğitim goren oğrencilerin yarışmaya katılmaları teşvik edilecektir

İlkoğretim cağındaki cocuklarımızın Kutlu Doğum Haftasına ilgilerinin cekilmesi ve cocuklarımızın dini duygularını şiirle ifade etmelerini temin amacıyla İlkoğretim Okulları Arası Dini Nitelikli Şiir Yarışması duzenledik

Balkan, Kırım ve Kıbrıs Turkleri Arasında Dini Muhtevalı Şiir yarışması da bu yılki faaliyetleri arasında yer almaktadır

Üst Alt