Son konular

Kuyumcuhacıali Köyü Merkez Düzce

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
56
Coin
256,936
Düzce İli Köyleri - Kuyumcuhacıali Köyü Merkez - Kuyumcuhacıali Köyü Hakkında - Kuyumcuhacıali Köyü Tanıtımı - Kuyumcuhacıali Köyü Resimleri

Düzce
Bilgiler
Nüfus 87 [1] (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 81000
Alan Kodu 0380
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Düzce
İlçe Merkez
Kuyumcuhacıali, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi
köyün adının nerden geldiği ile ilgili rivayet şöyledir.

Kültür [değiştir]
KUYUMCU HACIALİ KÖYÜ DÜZCE'NİN ŞİRİN BİR ÇERKES KÖYÜDÜR

Coğrafya
Düzce merkezine 3 km uzaklıkta olup doğusunda Sallar köyü batısında Çavuşlar köyü kuzeyinde Kazukoğlu köyü güneyinde Aşağı yahyalar köyü bulunmaktadır.Tertip ve düzenli şirin bir çerkez köyüdür.2008 yılında düzcenin örnek köyü seçilmiştir.

İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 180
2000 156
1997 126

Ekonomi
Eğitim seviyesi yüksek olduğundan dolayı köy nufusunun çoğunluğu devlet kurumları ve özel sektörden emeklidir.Gençlerin hemen hemen hepsi en az lise mezunu olmakla beraber büyük çoğunluğu üniversite mezunudur.hayvancılık ve tarım çok fazla değildir.Kavakçılık ve fındık çoğunluktadır.

Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 -NECDET ANAGÜR
2004 -NECDET ANAGUR
1999 -RUHİ SEÇKİN
1994 -RUHİ SEÇKİN
1989 -EROL ATASEVEN
1984 -NECDET ANAGÜR
Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Üst Alt