Kış mevsiminin popüler sebzelerinden Karadeniz’in favorisi lahananın faydaları saymakla bitmez. Özellikle koyu yaprakları iyi bir C vitamini kaynağıdır. Çok iyi bir antioksidan içeriğine sahip olması lahananın faydaları arasındadır. Bu özelliği onun kansere karşı koruyucu ve iyi bir bağışıklık güçlendirici olmasını sağlıyor. Yüksek beta karoten içeriği ile A vitamininin iyi bir kaynağı olmasıyla görüş yeteneğini arttırıp, cilt kanserine karşı önleyici özellik gösterir. Lif içeriği çok yüksek olduğu için doyurucu bir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda bağırsak sisteminin çalışmasını arttırarak kabızlığa karşı çözüm sağlar. İçeriğindeki potasyum sayesinde kan akışını kolaylaştırarak kalp krizi ve felç riskini azaltır. Yüksek kan basıncı riskini azaltıcı özelliği de bulunmaktadır.
Eğer gaz, şişkinlik hazımsızlık gibi problemleriniz var ise; lahana, brokoli karnabahar, kuru baklagil gibi besinleri tüketmemeye özen göstermelisiniz. Lahana Karadeniz’de çok yaygın olarak görülen guatrın sebeplerinden birisidir. O yüzden guatr gibi bir probleme sahipseniz beslenmenizde sıklıkla yer vermemelisiniz.
Lahana; aynı zamanda ödem atıcı özelliğiyle detoks programlarının baş tacıdır kesinlikle tavsiye edilir
Eğer gaz, şişkinlik hazımsızlık gibi problemleriniz var ise; lahana, brokoli karnabahar, kuru baklagil gibi besinleri tüketmemeye özen göstermelisiniz. Lahana Karadeniz’de çok yaygın olarak görülen guatrın sebeplerinden birisidir. O yüzden guatr gibi bir probleme sahipseniz beslenmenizde sıklıkla yer vermemelisiniz.
Lahana; aynı zamanda ödem atıcı özelliğiyle detoks programlarının baş tacıdır kesinlikle tavsiye edilir