Son konular

Lazer ile akne (sivilce) iz tedavileri

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Lazer ile cilt yenileme yöntemi kullanılarak derin ve yüzeysel izler hafifletilebilir. Sivilce izlerinin tedavisinde kullanılan lazer yöntemi ikiye ayrılır.
1.Cildi soyarak yenileyen lazerler (ablative laser) ile sivilce - akne izi tedavisi

Ablative laserler derinin üst tabakasını soyarak etkili olurlar. Ayrıca derideki kollajenin yapımını uyardıkları düşünülmektedir. Derinin yenilenmesi ile sivilce izleri azaltılmaktadır.Bu amaçla :


CO2 lazer
Erbium (YAG) lazer kullanılır. Diğer soyma yöntemlerine göre (dermabrazyon, kimyasal peeling - soyma) üstünlüğü, lazer ile soyma derinliğini kontrol edebilmenin mümkün olmasıdır. Diğer soyma tekniklerinde derinin alt tabakalarına kontrollü bir şekilde inmek daha zordur. Bunun dışında dermabrazyon yöntemindeki etkiler, operasyon öncesi ve sonrası bakım ve yan etkiler aşağı yukarı aynıdır.
Lazer ile cilt yenileme isotretinoin kullananlarda ve kullanım bittikten sonra 6 ay içerisinde tedavi olarak kullanılamaz. Aktif sivilcelerin olduğu dönemde lazer tedavisi uygulanmamalıdır. Sivilcelerin çoğalmasına neden olabilir.

Lazer ile cilt soyma işlemi de koyu tenli kişilerde risklidir. Deride soyulan bölgelerde renk koyulaşması veya açılması olabilir. Bu yüzden yaz aylarında yapılmamalı, güneşten korunmaya özen gösterilmelidir.

Lazer ile cilt yenileme işleminden sonra cilt kızarır ve şişer. Bu iyileşme döneminde doktorunuz size iyileşmeyi kolaylaştıran merhemler ve bandajlar önerecektir. Lazer ile cilt yenileme sonrasındaki kızarıklık birkaç ay devam edebilir. Lazer tedavisinden sonra uzun süre güneşten kaçınmalıdır. Ayrıca günlük olarak güneşten koruyucu krem özenle kullanılmalıdır.

Lazerin yan etkileri arasında , derin izler, koyu veya açık renkli lekelenme infeksiyon, Herpes virüs infeksiyonunda yayılma sayılabilir.

2. Cildi soymadan yenileyen lazerler (non-ablative laser) ile sivilce - akne izi tedavisi

Bu yöntemde kullanılan lazerler üst deriyi soymadan, derinin alt tabakalarını etkileyerek sivilce izi tedavi etmektedirler. Kollajenin ısınmasını sağlayarak cildi gerdikleri böylece sivilce izlerinin azaldığı düşünülmektedir. Ofis şartlarında uygulanabilen bu yöntemler çok yenidir.

Cildi soymadan yenileyen lazerler

IPL
Fraksyonel lazer
1450-nm diode lazer
1540 nm Erbium: Glass lazer
1320 mn Nd: YAG lazer
Pulsed –dye lazer (585-595 nm)
Q-switched 1064 nm Nd:YAG lazer
Long pulsed 1064 nm Nd:YAG lazer
LED
Cildi soymadan yenileyen lazer olmayan sistemler

Plasma
Radyofrekans
Bu lazer uygulamaları ile sivilce izlerinde %30-70 azalma olduğu belirtilmiştir. Akne ( sivilce ) iz tedavileri 2-4 hafta aralıklarla ortama 5 seans yapılmalıdır.


Dr. Güneş ERTÜRK
Deri ve Zührevi Hastalıklar
 

Similar threads

  • Soru
Lazer ile cilt yenileme metodu kullanılarak derin ve yüzeysel izler hafifletilebilir. Sivilce izlerinin tedavisinde kullanılan lazer tekniği ikiye ayrılır. 1.Cildi soyarak yenileyen lazerler (ablative laser) ile sivilce - akne izi tedavisi Ablative laserler derinin üst tabakasını soyarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Lazerle cilt yenileme tedavileri son yıllarda büyük gelişmeler göstermiştir. Lazerle cilt gençleştirme ve kırışıklık tedavilerinde en büyük yenilik cildi soymadan ve hastayı çevre ömründen soyutlamadan tedavi olmasına imkan vermesidir. Yapılan tedavi sonrası alışılagelmiş koşullarda birkaç gün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
İz ve Kırışıklık Tedavisinde Devrim! "CO2" Fraksiyonel Lazer Günümüzde "Akne İzleri ve Kırışıklık Tedavisi" Ismi Altında Uygulanan Teknikler Ehliyetsiz yahut Güvensizdir! Kimyasal Peeling: derinin çeşitli kimyasal hususlar yardımı ile yenilenmesidir. En derin peeling'lerin aktifliği düşüktür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Yaşlanma kompleks biyolojik bir süreçtir. Yaşlanmış derideki meseleler kronolojik yaşlanmadan fazla foto yaşlanma sonucu da ortaya çıkarlar ki bu değişiklikler mahsusen üst ve orta deri tabakalarında atrofi denilen doku kaybı ya da azalması biçiminde olmaktadır. Cildimize kalın, sıkı, ve elastik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Derimizde yaşlanma süreci ile değişimler yaşanmakta, sağlıklı, genç ve estetik görünümünü kaybetmektedir. Yaşlanma tek başına bir etken olmayıp güneş gibi dış faktörler, kaza ve yaralanmalar, akne ve çiçek gibi deri hastalıkları da derinin görünümünü bozabilmektedir. Gerek yaşlanmaya gerekse...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Üst Alt