Son konular

Leptin Hormonu Nedir? Leptin Eksikliği ve Nedenleri! Leptin Diyeti Nasıl Yapılır?

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
43
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Leptin diyeti, diyet dünyasında en yeni trend. Bu diyet, yağ hücrelerinizde açlık ve iştahtan sorumlu olan leptin hormonlarının seviyelerini dengeleyerek kilo vermeyi amaçlar.
Doyma hormonu denilen leptin hormonu, düşük hafıza, depresyon, depresyon, enfeksiyon ve anoreksi ile ilişkilidir. Kilo kaybına neden olan leptin hormonu vücutta yağ hücrelerinin üretimidir.
Ağırlık tayinini etkileyen dört hormondan biri olarak kabul edilen Leptin, yağ dokusunda oluşur ve gıda tüketimini engellemek ve fazla yağ hücrelerinde depolanmasını sağlamak için beyine sinyaller gönderir.
Yağsız dokuları aşırı yağ yüklenmesinden koruyan leptin hormonu, aşırı yeme, açlık, yağ hücrelerinin büyüklüğü gibi faktörlerle ilişkilidir ve insanların daha az yağ tükettikleri zaman vücutlarının leptin ürettiği bilinmektedir.
Leptin Eksikliği ve Nedenleri
Leptin hormonu her yönden önemli olmakla birlikte, leptin direnci vücudun bazı kısımlarında kanda aşırı leptin salgılayan kısımlarda ortaya çıkar. Düşük leptin seviyeleri ve aşırı leptin eksikliği birçok soruna neden olur.
Düşük leptinin nedenleri arasında soğuk, kısa süreli açlık, uyku eksikliği, anoreksi, alkol kullanımı, egzersiz ve düşük BMI seviyelerine maruz kalma sayılabilir. Leptin eksikliğinde konjenital leptin eksikliği ve lokalize yağ dokusu kaybı da görülebilir.
Leptin Eksikliği Belirtileri
Leptin eksikliği belirtileri kişiden kişiye değişir. Bazı insanlar leptin eksikliğinde farklı bulgular yaşarken, diğerleri yaşamaz. Leptin eksikliği belirtileri sık açlık, kilo verme zorluğu, yüksek veya düşük vücut yağı, menopoz, zayıf ve kırılgan kemiklerdir.
Leptin Hormonunun Faydaları
Leptin hormonunun birçok faydası vardır. Hormonla ilgili son çalışmalar bu tezi teyit ederken, leptin hormonunun anksiyete ve depresyonu azalttığı bilinmektedir. Ketozise girmeye yardımcı olan leptin hormonu, bilişsel işlev, doğurganlık ve kemik sağlığının iyileştirilmesinde de faydalıdır.
Bağışıklık sistemini güçlendiren leptin hormonu, doğal öldürücü hücreleri uyarır ve insülin duyarlılığını arttırır. Kolesterolü düşüren leptin hormonu, aynı zamanda amono asit ve köpekbalığı emilimini azaltmaya yardımcı olur.
Leptin diyeti nasıl yapılır?

Akşam yemeğinden sonra yemek yasak
Akşam yemeğinden sonra leptin diyetinde bir şeyler yemek kesinlikle yasaktır. Tavuk, biftek, somon ve deniz ürünlerinin yanı sıra kırmızı biber, ıspanak ve kabak gibi düşük karbonhidratlı sebzeleri yiyin. Yatmadan en az üç saat önce akşam yemeği yemeye çalışın.
Kahvaltıda protein yiyin
Kahvaltınızı en çok yiyecek tüketen yemek yapın. Sabahları protein yemek, enerjinizi artırır ve günün geri kalanı için metabolizmanızı hazırlar. Gerekli proteini elde etmek için yumurta yiyebilirsiniz. Veya kendinize yulaf ezmesi, badem sütü ve protein tozu bir yemek yapabilirsiniz.
Doymuş kadar yemeyin
Leptin diyetindeki bir numara tamamen doymuş hissetmeden yemeyi bırakmaktır. Bunu yaparsanız, yemek bittikten 10-20 dakika sonra gelen doygunluk hissini göreceksiniz. Zamanla yeme alışkanlıklarınız değişecek ve daha az yediğinizi fark edeceksiniz.
Günde üç öğün zorunludur
Bir leptin diyetinde atıştırmalık yemek yasaktır. Şekersiz içecekler ile öğün aralarında acıkırsanız iştahınızı bastırın.
Karbonhidrat miktarını azaltın
Karbonhidratları tamamen ortadan kaldırmak zorunda değilsiniz, ancak yediğiniz karbonhidrat miktarını azaltmak zorunda olduğunuz gerçeğiyle yüzleşmelisiniz. Öğle yemeğinde bir salataya başlamak bu amaç için ilk adım olabilir. Kinoa, mercimek, kavrulmuş pancar ve keçi peynirli salata yemek, çok fazla karbonhidrat almanızı önler ve ihtiyacınız olan proteini sağlar.
Kaçınılması gereken yiyecekler
Soda, tatlandırıcı, enerji içecekleri ve soya yiyecekleri içeren her şeyi tüketmekten kaçının. Bunlar leptin direncine neden olabilir ve kilo alımına neden olabilir.
Leptin diyetine yardımcı olan yiyecekler
Leptin diyeti sizi taze ve organik yemekler yemeye teşvik eder. Hindistan cevizi yağı, avokado, omega 3 yağı, badem, fındık, ceviz, kırmızı et, tavuk, balık, yumurta ve sebzeleri tüketmeniz bu diyeti uygulamanıza yardımcı olacaktır.
 

Similar threads

  • Soru
Leptin diyeti, diyet dünyasında en yeni trend. Bu diyet, yağ hücrelerinizde açlık ve iştahtan sorumlu olan leptin hormonlarının seviyelerini dengeleyerek kilo vermeyi amaçlar. Doyma hormonu denilen leptin hormonu, düşük hafıza, depresyon, depresyon, enfeksiyon ve anoreksi ile ilişkilidir. Kilo...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Leptin hormonu nasıl çalışır? Leptin hormonu, yağ hücrelerinden salgılanan bir sinyal molekülüdür. Vücuttaki yağ depolarının boyutunu ve enerji dengesini düzenler. Leptin hormonu, hipotalamus adı verilen bir bölgeye ulaşarak iştahı ve metabolizmayı kontrol eder. Leptin hormonu, doygunluk hissi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Leptin hormonu nasıl çalışır? Leptin hormonu, vücudun açlık ve tokluk hissini düzenleyen önemli bir hormondur. Leptin hormonu nasıl kontrol edilir? Bu hormon, vücutta yağ hücrelerinden salgılanır ve beyne sinyal göndererek iştahı baskılar. Leptin hormonu kilo kontrolünde nasıl yardımcı olur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Leptin hormonu, vücudumuzdaki yağ hücrelerinden salgılanan bir hormondur. Leptin hormonu kaç saat çalışır? sorusu, birçok kişinin merak ettiği bir konudur. Leptin hormonunun etkisi, kişinin beslenme alışkanlıklarına, uyku düzenine ve egzersiz yapma durumuna...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Leptin hormonu, vücudun açlık ve tokluk hissini düzenleyen bir hormondur. Leptin hormonu nedir? Leptin hormonu, yağ hücrelerinin salgıladığı bir hormondur ve beyne tokluk sinyali göndererek iştahı kontrol eder. Leptin hormonu ne işe yarar? Leptin hormonu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt