Makale Başlıkları Hide
Limonlu Helva Nasıl Yapılır? Limonlu helva yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlayın. İçerisinde un, şeker, limon, süt ve tuz bulunan bir helva yapmak için, öncelikle bir tencereye unu ekleyin. Unu kısık ateşte hafifçe kavurun. Ardından şeker ve sütü ekleyin ve karıştırın. Helva kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Karıştırın ve ocaktan alın. Limonlu helvayı servis yapmadan önce bir süre dinlendirin. Afiyet olsun!
İçindekiler
– 1 su bardağı toz şeker
– 1 su bardağı süt
– Yarım su bardağı tereyağı
– 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
– Yarım su bardağı sıcak su
2. Eriyen tereyağına irmiği ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak irmiğin rengi dönene kadar kavurun.
3. Kavrulan irmiğin üzerine toz şekerini ekleyin ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
4. Şeker eridikten sonra sıcak suyu ve sütü ekleyin. Karıştırarak helvanın kıvamını iyice almasını sağlayın.
5. Helvanın üzerine limon suyunu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyin. Limon aroması için karıştırın.
6. Helva kıvamını aldığında ocaktan alın ve servis yapmadan önce bir süre dinlendirin.
Limonlu helva için irmik, şeker, su ve limon suyu kullanılır.
Tencereye alınan malzemeler kaynatılır ve karıştırılır.
Karıştırmaya devam edilerek limon suyu eklenir.
Helva kıvamını alınca ocaktan alınır ve servis edilir.
Afiyet olsun!
İçindekiler
Limonlu Helva Nasıl Yapılır?
Limonlu helva, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. İşte, limonlu helva yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım yapılışı:
Limonlu Helva İçin Malzemeler
– 1 su bardağı irmik– 1 su bardağı toz şeker
– 1 su bardağı süt
– Yarım su bardağı tereyağı
– 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
– Yarım su bardağı sıcak su
Limonlu Helva Nasıl Yapılır?
1. İlk olarak, bir tencereye tereyağını alıp eritin.2. Eriyen tereyağına irmiği ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak irmiğin rengi dönene kadar kavurun.
3. Kavrulan irmiğin üzerine toz şekerini ekleyin ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
4. Şeker eridikten sonra sıcak suyu ve sütü ekleyin. Karıştırarak helvanın kıvamını iyice almasını sağlayın.
5. Helvanın üzerine limon suyunu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyin. Limon aroması için karıştırın.
6. Helva kıvamını aldığında ocaktan alın ve servis yapmadan önce bir süre dinlendirin.
Limonlu Helva Servis Önerileri
Limonlu helva, genellikle soğuk olarak servis edilir. İsteğe bağlı olarak üzerine tarçın serpebilir veya dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Limonlu Helva Nasıl Yapılır?
Limonlu helva nasıl yapılır? İşte basit bir tarif. |
1 su bardağı irmik, 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı suyu bir tencereye alın. |
Tencereyi ocakta karıştırarak kaynamaya bırakın. |
İyice karıştırdıktan sonra 1 limonun suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. |
Helva kıvamını alınca ocaktan alın ve servis yapın. |
Limonlu helva için irmik, şeker, su ve limon suyu kullanılır.
Tencereye alınan malzemeler kaynatılır ve karıştırılır.
Karıştırmaya devam edilerek limon suyu eklenir.
Helva kıvamını alınca ocaktan alınır ve servis edilir.
Afiyet olsun!