Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Lisans KPSS nedir nasıl olur?
Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak adlandırılan KPSS lisans sınavı ÖSYM tarafından yapılmakta ve mesleki grupların kadro atamaları için önem taşımaktadır. KPSS lisans sınavının amacı adaylara devlet kurumlarında açıktan alım hakkından yararlanabilmeleri için gereken puanı sağlar.KPSS ile ne olunur?
KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (KPSS) Nedir? ÖSYM tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında görev alacak personelin belirlenmesi amacıyla yapılan sınavların tümüdür. KPSS ile alım yapılan kadrolar A ve B gurubu olmak üzere ikiye ayrılır. Kaymakamlık, müfettiş-denetmen, uzman, kontrolör yardımcılıkları kadrolarıdır.Lisans mezunlarına her yıl KPSS var mı?
Lisans mezunlarına her yıl KPSS var mı?Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır. Tek yıllarda yapılan KPSS’ye sadece lisans (4 yıllık) mezunları katılabilirken, çift yıllarda yapılan KPSS’ye lise, ön lisans ve lisans mezunları katılabilmektedir.
4 yıllık KPSS kaç yılda bir yapılır?
4 yıllık KPSS kaç yılda bir yapılır?Bu alandan sınava girmek isteyen adaylar her sene bu sınava başvuru yapıp sınava girebilirler. Kpss B grubu sınavı 2 senede bir yapılır. Bu senelerde çift senelerdir. 2016-2018-2020 gibi her 2 yılda bir yapılmaktadır.
KPSS lisans Mezunları hangi oturuma girecek?
KPSS lisans sınavına 4 yıllık üniversite mezunları, KPSS önlisans sınavına 2 yıllık üniversite mezunları, KPSS ortaöğretim sınavına ise lise mezunları katılacak.KPSS lisans kaç yılda bir yapılır?
Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur. Bu devlete düz memur alımı içindir. Sınavda tarih, coğrafya, vatandaşlık ve Güncel Konulardan Genel kültür sınavı ve matematik, Türkçe ve geometri konularından genel Yetenek Sınavı olur.Lise KPSS ile nerelere girebilirim?
Lise KPSS ile nerelere girebilirim?Belediye bünyesinde ikamet şartı olmadan en az lise mezunları arasında KPSS ortaöğretim puanına göre alımlar yapılıyor. Zabıta memuru, İtfaiye eri, VHKİ, sekreter, düz memur ve kamu personeli alımlarında 85 puan ve üzeri puana sahip adaylar başvuru yapabiliyor.
Düz memur ne demek?
Düz memur ne demek?Düz memurluk, kamu kurum ve kuruluşlarına KPSS puanı ile atanan ve hangi meslekten olursa olsun bu görevde kendi mesleğini yerine getirmeyen kişilerdir. Yani düz memurlar, bulunduğu kurumlarda bir mesleki görev gerçekleştirmekten ziyada kurumun ilgili yazı işlerini yerine getirmektedirler.